En mann i bombevest viser fram et bilde av Saddam Hussein.

Hodeløse forviklinger

Velkommen til Ravenheart 2019 kick-off med premiere av Hodeløse forviklinger.

Forstyrret Filmsalong i samarbeid med Ravenheart internasjonale filmfestival er stolte av å ønske velkommen til Europa-premiere på Hodeløse forviklinger, den nye filmen til Per-Ingvar Tomren som var en av hjernene bak undergrunnshiten O’ Hellige Jul.

Her tar han skrittet videre til kanskje den vanskeligste filmsjangeren, nemlig komedien. I en samtid dominert av det politiske korrekte går Hodeløse forviklinger i motsatt retning og byr på satire rettet mot kulturlivet, politikk og religion. Vi møter den mislykkede filmskaperen Per-Ingvar som bor hjemme hos sin mor i et neckbeard-reir nederst i kjelleren. Ufør og utestengt fra alle kulturmidler får han den lysende ideen å kidnappe kulturministeren fra Høyre, for så å presse regjeringen til å støtte norske undergrunnsskrekkfilmer. Mot alle odds klarer Per-Ingvar å gjennomføre den første delen av planen og for å skjule sporene utgir av han seg for å være en jihadist. Men det skal mer til enn trusler om halshugging for å holde på en borgerlig minister.

Hodeløse forviklinger byr på en historie i grenselandet mellom tv-serien South Park og John Waters’ filmer med en av Norges mest aktive og talentfulle undergrunnsregissører. Vi ønsker med dette velkommen til avspark for Ravenheart og salongens høstsesong, samt høstens første premiere på en ny norsk film!

Teknisk informasjon om filmen Hodeløse forviklinger
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Per-Ingvar Tomren
Skuespillere

Per-Ingvar Tomren, Raymond Volle, Tormod Lien, Eline Aasheim, Jan Rune Ødegård, Thomas Utgård, Frans Hulsker, Cai-Thomas Gommesen, Anita Nyhagen, Vidar Hoel, Aleksandar Todorovic, Marius Johansen, Einar Baltzersen, Severin Eskeland, Sondre Krogtoft Larsen, Lynn Lowry

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 23.08.2019 21:00 Tancred