Kvinne sitter i bil og ser ut av vinduet.

Her Story

Inspirerende om lesbiske, bifile og queere kvinner i Kirgisistan. Du får også se forfilmen I Am Eva.

Dette er en kort dokumentar om lesbiske, bifile og queere kvinner i Kirgisistan. Vi møter blant andre Mira, som etter et tiårig ekteskap med en mann nå lever åpent som lesbisk. Etter skilsmissen fant hun styrke i sin nye selvstendighet og kom ut offentlig for å gi LHBTQ+ personer i Kirgisistan et ansikt og for å inspirere den yngre generasjonen til å leve sine liv.

Denne filmen er en refleksjon rundt effektene av det patriarkalske samfunnets normer og familiepress, familievold og interseksjonell diskriminering som gjør kvinner sårbare, utsatte og svakere. Samtidig er den inspirerende i møte med tre kvinner, to i startfasen av voksenlivet, men alle knyttet sammen i en felles kamp for retten til å leve sine liv fullt ut.

Samtale etter filmen

Filmen presenteres i samarbeid med den Norske Helsingforskomité og etterfølges av en panelsamtale.

Forfilm

I Am Eva
USA 2020
Regi: Nata Zverovich
Engelsk tale, utekstet, 8min

Eva, født og oppvokst i Sovjetunionen, lever og arbeider i dag som fotograf i USA. De er kjønnsnøytral. Hvordan er det å i årevis søke etter sin identitet i oppveksten i Sovjetunionen? Kan år med reiser og å bo i utlandet være med på å besvare spørsmål rundt personlig identitet? Når kan man endelig se seg i speilet og finne svaret?


Teknisk informasjon om filmen Her Story
Attributt Verdi
Spilletid 0t 32m (32 minutter)
Produsert KIRGISISTAN 2020
Regi Ten Liliya & Aigulya Adjieva
Tale Russisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 27.09.2020 15:00 Tancred  

Se mer av