Fire forskjellige personer som står samlet.

Hei verden

Morsomt og rørende om å være annerledes.

I Hei Verden følger vi Runa, Viktor, Dina og Joachim i de tre årene de går på ungdomsskolen. Gjennom dem, og oppturene og nedturene de opplever, får vi innblikk i hvordan det er å være ung og skeiv i Norge i dag.

Hva skjer med deg når du endelig er klar for komme ut av skapet og fortelle omverdenen at du er skeiv, men skolen ber deg vente så de kan «forberede» de andre elevene? Hvordan er det å være den eneste åpne skeive i hele byen? Hvordan takler man presset og negative kommentarer i sosiale medier?

En feiring av de barna og tenåringene som tør å være annerledes, om det er å stå frem som homofil, farge håret blått, eller å kle seg i klær som vanligvis brukes av det motsatte kjønn.

Filmen vant publikumsprisen under OsloPix i 2021.

Skolevisning for ungdomsskoler

Onsdag 29. september kl. 12.00 inviterer vi til gratis forestilling for elever i ungdomsskolen. Til visningen får vi besøk av Runa Elvira Erlien fra filmen sammen med regissør Kenneth Elvebakk, som vil prate med elevene om filmens tematikk. Elevene får også møte representanter fra Skeiv ungdom.

Billetter til skolevisningen reserveres på e-post til sita.jacobsen@nfi.no (oppgi skolens navn, antall elever og antall lærere).

Teknisk informasjon om filmen Hei verden
Attributt Verdi
Spilletid 1t 27m (87 minutter)
Produsert Norge 2021
Regi Kenneth Elvebakk
Medvirkende

Dina Wikstrøm, Runa Elvira Erlien, Joachim O. Hansen, Viktor Waal Solberg

Tale Norsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP