To menn som danser tango.

Happy Together

Et musikalsk og poetisk stykke filmkunst fra Wong Kar-wai.

Dette er uten tvil en av de vakreste filmene fra 90-tallet. Av flere grunner: Den enkle, men rørende og delikate historien, Christopher Doyles nesten smertefullt vakre foto, og Astor Piazzolas melanolsk forførende tango.

Wong Kar-Wai dro til Argentina for å spille inn Happy Together, som handler om et homofilt par, Ho og Lai, som går fra hverandre etter en krangel på vei til de berømte Iguaza-fallene. Lai får etterhvert jobb som på en tango-bar i Buenos Aires, hvor han en dag får se Ho i armene på en rik amerikaner. De gjør et nytt forsøk sammen, men det viser seg å være dødfødt, så de går igjen hver sin vei.

Rent estetisk ligner ikke Happy Together på forgjengerne, Chungking Express, Ashes of Time og Fallen Angels. Den visuelle stilen er roligere og mindre frenetisk enn de lettere svimle Hong Kong-filmene. Deler av filmen er som et rent filmdikt i vibrerende, mettede farger, akkompagnert av Frank Zappa og Piazzolas vakre tango. Happy Together er et musikalsk og poetisk stykke filmkunst som viser en n y side av Wong Kar-wai, samtidig som den tematisk befinner seg i det samme landskapet som han har oppholdt seg i tidligere (kjærlighetssorg, melankoli, tid som går). Mesterlig, helt enkelt.


«en uendelig sår drøm av en film» Harald Kolstad, Dagsavisen
«et opprivende og samtidig lyrisk verk» Per Haddal, Aftenposten
«Wong Kar-Wai and cameraman Chris Doyle have crafted their most lyrical film.» TimeOut
Teknisk informasjon om filmen Happy Together
Attributt Verdi
Spilletid 1t 36m (96 minutter)
Originaltittel Chun gwong cha sit
Produsert Hong Kong/Japan/Sør-Korea 1997
Regi Wong Kar-wai
Skuespillere

Tony Leung, Leslie Cheung, Chen Chang

Tale Mandarin, kantonesisk, spansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Søndag 09.09.2018 21:00 Tancred  

Se mer av