En mystisk skapning som kalles Gruffalo går etter ei lita mus gjennom en skog.

Gruffalo + Lille Gruffalo

Bli med inn i forfatterparet Donaldson og Schefflers oppfinnsomme univers og bli kjent med fantasifiguren Gruffalo. Før filmstart blir leser Håvard Paulsen høyt fra boka Røverrotta.

Gruffalo

Gruffalo er historien om fantasivennen som blir til virkelighet. For å slippe å bli spist lurer en liten mus en ugle og en slange til å tro at han har en skummel venn som heter Gruffalo. Men snart skal det vise seg at Gruffalo faktisk eksisterer. Da blir han med musa på en tur for å møte de andre dyrene. Gruffalo er basert på et kinesisk folkeventyr. Filmatiseringen av boka, som er skrevet av Julia Donaldson og illustrert av Axel Scheffler, var nominert til Oscar for beste animerte kortfilm i 2011.

Lille Gruffalo

Lille Gruffalo er en oppfølger til fortellingen om Gruffalo. Pappa Gruffalo forteller sønnen sin at det er en stor og stygg mus ute i skogen, og at ingen Gruffalo noen gang bør sette sin fot der. På tross av farens advarsler, bestemmer Lille Gruffalo seg for å gå ut i skogen på kvelden. For den store stygge musa finnes vel ikke?

Høytlesning med Håvard Paulsen: Røverrotta

Gruffalo og Lille Gruffalo er basert på barnebøkene ved samme navn, skrevet av radarparet Julia Donaldson og Axel Scheffler. Donaldson og Scheffler er kjent for sine fantasifulle fortellinger og lekne illustrasjoner. Før filmstart inviterer vi til høytlesning av den nyeste boka deres, Røverrotta. Den handler om en rotte som stjeler fra alle han møter. Håvard Paulsen fra Barne-TV og Jubeltube leser høyt i kinosalen mens du får se bilder fra boka.

Arrangementet er et samarbeid med Omnipax.
De som har lyst på Donaldson og Scheffler sine bøker, får mulighet til å kunne kjøpe dem før eller etter filmen.

Mann blåser drageild i kinosalen.

Håvard Paulsen viser hvordan drager blåser ild under Barnebokfestivalen 2017.

Teknisk informasjon om filmen Gruffalo + Lille Gruffalo
Attributt Verdi
Spilletid 0t 55m (55 minutter)
Originaltittel The Gruffalo + The Gruffalo's Child
Produsert Storbritannia 2009
Regi Max Lang, Jakob Schuh, Johannes Weiland, Uwe Heidschötter
Tale Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Digital
Bildeformat 1.33:1
1.33:1