Foredrag om kinesisk film

Få med deg et foredrag om utviklingen i filmen i «de tre Kina» – Kina, Taiwan og Hong Kong – ved den anerkjente produsenten og primus motor for den nye taiwanske filmen, Peggy Chiao.

Peggy Chiao er en av de ledende ekspertene på kinesisk film og hun har i flere tiår markert seg både som en toneangivende filmprodusent og som en av forkjemperne for den moderne filmen i Kina, Taiwan og Hong Kong. Ikke minst regnes hun som en gudmor for den taiwanske filmen, hvor filmskapere som Hou Hsiao-Hsien, Edward Yang og Tsai Ming-liang har markert seg blant verdens største filmkunstnere.

Peggy Chiao har gitt ut over 70 bøker, og hun har produsert en lang rekke prisbelønte filmer, som Beijing Bicycle, Betelnut Beauty, Blue Gate Crossing, Tsai Ming-liangs Hullet og en lang rekke andre filmer som har blitt vist på, og vunnet priser ved, de ledende filmfestivalene i verden.

I dette foredraget vil Peggy Chiao ta for seg utviklingen av film i Kinas tre språkområder – Kina, Hong Kong og Taiwan – med fokus på historie, kultur og forandringer. Her vil hun blant annet vise hvordan den kinesiske filmen, som har utviklet seg i tre tradisjoner siden 1949, i sin opprinnelse kommer fra det samme stedet - i det kinesiske Hollywood som filmen i Shanghai utgjorde på 30- og 40-tallet, og som er en del av filmhistorien som langt på vei har vært ignorert av verden utenfor Kina. Nå er kinesisk film det nest største markedet i verden, og filmen i de tre Kina knyttes både nærmere, gjennom samarbeid og samproduksjoner, og holdes fra hverandre, på grunn av politiske motsetninger.

I dette foredraget får du et sjeldent innblikk i utviklingen av kinesisk film fra en av de ledende ekspertene på feltet.

Arrangementet er et samarbeid med Oslo Met, og inngår i konseptet Oslo Met Flimmer.

Teknisk informasjon om filmen Foredrag om kinesisk film
Attributt Verdi
Spilletid 0t 45m (45 minutter)
Aldersgrense Tillatt for alle

Forestillinger

  • Mandag 02.09.2019 18:00 Tancred  

Samarbeids­partnere

Se mer av