Camera Obscura.

Foredrag «Images start moving»

Tirsdag 10. oktober holder Jon Inge Faldalen foredraget «Images start moving», etterfulgt av Pamela Greens dokumentar om Alice Guy-Blaché Be Natural.

Screen Cultures er en utdanningsbasert forskningsgruppe som forsker på teknologiske endringer i skjermkulturen. De undersøker skjermenes historie og kartlegger avgjørende øyeblikk fra tidlig moderne tid til nåtid. Dette forskningstemaet ser nærmere på det historiske bakteppet for samtidens skjermbaserte medier. Forskerne fokuserer på både på nær og fjern fortid for å forstå hva som skjer i dag, og skaper kritiske konseptuelle verktøy for å forstå hvordan skjermene fungerer. Dette kan være historiske øyeblikk som involverer teknologisk utvikling, kulturelle og politiske forandringer, og deres mangfoldige teoretiske fortolkninger.

Skjermkulturen er forbundet med kinoenhistorien, men har også røtter som strekker seg lenger tilbake, bade til laterna magica og camera obscura. Som en del av kurset inngår flere arrangement her på Cinemateket, både de to foredragene «Images start moving» og «The birth of narrative», samt Pamela Greens dokumentar om Alice Guy-Blaché Be Natural.

Foredragene er på engelsk og er gratis, men du må ta ut en billett for å få plass.

Teknisk informasjon om filmen Foredrag «Images start moving»
Attributt Verdi
Spilletid 0t 45m (45 minutter)
Produsert 2019
Tale Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle

Se mer av