En tegning av en mann som sitter med New York skyline i bakgrunnen og klør seg i bakhodet.

Flukt

Film og psykoanalyse: Foredrag etter filmen ved Shahram Shaygani, lege, psykiater og forfatter.

36-årige Amin er velutdannet, suksessfull og lever det perfekte liv. På overflaten. Det er når kjæresten Kasper frir at angsten tar tak, angsten for å slippe noen helt inn. For ikke engang Amirs fremtidige ektemann kjenner hele historien, og for å kunne leve fullt og helt er han nødt til å åpne opp. For første gang forteller Amin sin historie, og han gjør det foran kameraet.

Amin minnes en lykkelig barndom i 1980-tallets Kabul, men også den nådeløse borgerkrigen, hvor den trygge hverdagen ble en krigssone som drev 11-årige Amin og familien ut på en farefull flukt. En flukt som avsluttes når Amin ankommer Danmark – fem år senere og helt alene.

Flukt er en sterk, intim og gripende film, med vakker animasjon som hjelper Amin i fortellingen. Filmen hadde premiere ved Sundance filmfestival, hvor den vant prisen for beste dokumentar.

Foredrag etter filmen

Etter filmen vil lege, psykiater og forfatter Shahram Shaygani holde foredraget «Integrasjon - des-integrasjon», hvor han vil snakke om migrasjon fra et psykoanalytisk og eksistensielt perspektiv.

En historie om en mann som forsøker å finne sitt hjem. Jonas Poher Rasmussen
Teknisk informasjon om filmen Flukt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 29m (89 minutter)
Originaltittel Flee
Produsert Danmark/Norge 2020
Regi Jonas Poher Rasmussen
Tale Dansk, engelsk, fransk, russisk og dari
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP