En sverm med vakre sommerfugler mot blå himmel.

Flight of the Butterflies

En detektivhistorie fra naturen, om et av verdens flotteste insekter: Monark-sommerfuglen.

Denne dokumentarfilmen er en spennende detektivhistorie fra naturens verden, om en vitenskapsmann som prøver å avsløre hemmeligheten til et av verdens flotteste insekter.

Monark-sommerfuglen er lett å kjenne igjen med sine sterke farger: Den er gul, brun og rød, med svarte striper og hvite flekker på vingene. Den har et staselig navn, siden «monark» jo kan være en konge, dronning eller keiser, men sommerfuglen er lett som en fjær. Likevel klarer den å fly fra Nord-Amerika over halve jorda og til Mexico i Sør-Amerika for å overvintre i varme strøk – og så tilbake igjen om sommeren.

Flight of the Butterflies er bare 40 minutter lang. Men den forteller historien om Monark-sommerfuglenes årlige reise over ekvator på en spennende måte, og med bilder som er så flotte at du nesten mister pusten av dem. Hovedrollen spilles selvsagt av sommerfuglene, som holder sammen i flokker på mange millioner individer. Men vi følger også forskeren Fred Urqhuart, som i førti år forsøkte å løse mysteriet om sommerfuglenes flyttemønstre

Mike Slee (f. 1959) er en britisk manusforfatter, regissør og serieskaper. Han har jobbet med en lang rekke dokumentarfilmer om dyr, natur og historiske tema både for kino og TV.

Teknisk informasjon om filmen Flight of the Butterflies
Attributt Verdi
Spilletid 0t 40m (40 minutter)
Originaltittel Flight of the Butterflies
Produsert Canada, USA, Mexico 2013
Regi Mike Slee
Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 09.11.2019 13:00 Tancred  

Samarbeids­partnere

Film fra Sør