En mann med skytevåpen står framfor en bil i et parkeringshus.

First Love

Ny film signert den produktive japanske regissøren Takashi Miike.

First Love er gode nyheter for fans av den hyper-produktive regissøren Takashi Miike. Men den er også godt nytt for dem som synes at hans drøyeste og mest tegneserieaktige voldsorgier kan bli litt mye. Filmen har solide doser av den bloddryppende gangster-volden Miike er mest kjent for. Samtidig er den morsommere, mer romantisk og en anelse mer dyptloddende psykologisk enn vanlig.

Plottet er innviklet, men her er essensen: Leo, en ung bokser med dødelig svulst på hjernen, møter Monica, en prostituert med forfølgelsesvanvidd og dype barndomstraumer. Dessverre er hun også innblandet i et internt yakuza-opprør om håndteringen av et parti kokain. Regissør Miike bruker en drøy time til å spille ut motsetningene i det komplekse rollegalleriet, i en stil som minner mest om psykologisk thriller – tette nærbilder, ettertenksomme bildekomposisjoner og utendørsscener skutt på lang avstand. Så rykker filmen i actiongir med en heseblende biljakt, på vei mot det endelige gangster-oppgjøret, iscenesatt på et stengt og mørklagt varehus. Her eksploderer lyddesignet i syngende sverdslag, flerrende pistolskudd istykkerrevne innvoller og annet snadder.

First Love er en herlig underholdningsfilm som tar seg selv akkurat passe alvorlig. Underveis byr den på små og store innsikter: som at det er fullt mulig å håndtere en pumpehagle med bare én hånd, og at det aldri er for seint å slåss mot sine egne indre demoner, uansett hvor mørke de er.

Takashi Miike (f. 1960) er en av Japans mest kjente og allsidige filmskapere. Siden debuten i 1991 har han regissert over hundre filmer for tv, video og kino. Han er mest kjent for sine voldelige yakuza-filmer, men har også laget komedier, musikaler, barnefilm og kostymedrama. Mange av filmene hans er tidligere vist på Film fra Sør, sist med Terra Formars i 2016.

Teknisk informasjon om filmen First Love
Attributt Verdi
Spilletid 1t 48m (108 minutter)
Originaltittel Hatsukoi
Produsert Japan 2019
Regi Takashi Miike
Tale Japansk og mandarin
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av