Seminarlogo.

Filmmakers / Changemakers

Velkommen til seminar! Dokumentarfilmer øker stadig i popularitet, på kino og i strømmetjenester. Filmene kan også brukes som et redskap for å skape umiddelbar og varig endring på en rekke felt som blant annet rettferdighet, folkehelse og miljøkatastrofer. Men er dette deres eneste verdi?

Kulturpolitikken har tatt en mer kommersiell vending de siste årene, med økt fokus på nytteverdi. Kan vi med dette seminaret introdusere en mer visjonær tilnærming når vi snakker om og forstår vårt arbeid som filmskapere, historiefortellere og visuelle kunstnere?

Med årets Filmmakers/Changemakers-seminar ønsker vi å ta et steg tilbake fra den markedsdrevne og funksjonelle diskursen, og undersøke dokumentarfilmens verdi som kunst og kultur. Målet med dagen er å gi en bredere forståelse av vårt arbeid – og inspirere, informere og utvikle nye verktøy for dokumentarfilmskapere for på denne måten å opprettholde, løfte og tale for vårt arbeid.

Program

13.00 Den ivrige kinogåers reise ved Sarah Winge-Sørensen, Impact-produsent

13.15 Synliggjøring av kulturens verdi, betydning og rolle i samfunnet ved Hege Knarvik Sande, NOKU – Norsk kulturforum

13.45 Et forsvar for de upopulære historiene og offentlig finansiering ved KriStine Skaret, produsent Stray Dog Productions

14.00 Kaffepause

14.30 Reports from the War on Culture by Jemimah Steinfeld, Index on Censorship

15.00 Nytt forskningsprosjekt: Filmskapere vurderer ytringsfrihet i 2020 ved Tore Slaatta, medieprofessor og forsker

15.30 Institusjoner og balansekunst. Panelsamtale med Svein Bjørkås (direktør, KORO), Lars Løge (avdelingsdirektør, Norsk filminstitutt) Fredrik Færden (innkjøp, NRK), Sarah Prosser, leder av Ashoka Norge og med-grunnlegger av festivalen

16.15 Mingling med forfriskninger

Om Filmmakers/Changemakers

Filmmakers/Changemakers er et internasjonalt forum om dokumentarfilm og samfunnseffekt.

Helt siden starten i 2008 har festivalen hatt fokus på hvordan man skaper og forsterker dokumentarfilmers endringskraft, og hvordan aktuelle filmer kan brukes i praktisk sosialt og politisk endringsarbeid, inkludert menneskerettighetsarbeid. Vi har hatt spennende og viktige diskusjoner med norske og internasjonale gjester. Dette forumet er nyttig og interessant for folk som jobber i dokumentarfilmindustrien.

Teknisk informasjon om filmen Filmmakers / Changemakers
Attributt Verdi
Spilletid 3t 30m (210 minutter)
Produsert 2018
Tale Engelsk
Aldersgrense 15 år

Se mer av