Mann med øyelapp og sigarett.

Escape from New York

Se denne nyrestaurerte actionklassikeren på stort lerret!

Året er 1997. Etter at kriminaliteten har eksplodert i USA utover åtti- og nittitallet har Manhattan blitt sperret av og er nå et høysikkerhetsfengsel styrt av forbryterne selv. Reglene er enkle. Den som kommer inn, kommer ikke ut. Inn i dette helvetet kræsjer Air Force One med den amerikanske presidenten ombord etter å ha blitt kapret av kommunistiske terrorister. Presidenten overlever, men blir tatt til fange av «Hertugen» som regjerer det som engang var New York.

Ettersom presidenten var på vei til et toppmøte med Sovjetunionen for å unngå ragnarok, haster det å redde ham for å hindre at forhandlingene bryter sammen. Det er her vi møter Snake Plissken. Bankraner og krigsveteran. Snake takker ja til å redde presidenten mot lovnad om benådning, men hans nemesis politisjef Hauk sørger for å injisere eksplosiver i Plissken for å være sikker på at han følger planen. Med en dødsdom hengende over seg begir Snake seg inn i New York der farer truer på hvert eneste gatehjørne av den en gang så stolte metropolen.

Escape from New York er en action- og kultklassiker som har fengslet publikum i førti år. Filmen etablerte Kurt Russell som actionstjerne, til tross for at produsentene var svært usikre på valget av ham grunnet hans bakgrunn som Disneystjerne. Opprinnelig ville de satse på Charles Bronson.

Filmen byr dessuten på et knippe med legender som Lee van Cleef, Harry Dean Stanton og Ernest Borgnine samt Isaac Hayes som hertugen av New York, for ikke å glemme Donald Pleasance som presidenten. Manuset skrev John Carpenter i samarbeid med Nick Castle som spilte Michael Myers i Halloween og som nesten alltid leverer Carpenter er selvkomponert lydspor med mørk synthmusikk! Møt derfor opp når vi setter opp denne definitive klassikeren!

Micro Short & Music Video in front of Escape from New York

To menn sitter og ser på tv mens de spiser.

Gorgar
USA
Regi: Chris McInroy
Engelsk tale
1min
Europa-premiere

A cautionary tale.

Kveldsstemning.

Sea You
Nederland
Regi: Ben Brand
Engelsk tale
2min

Would you feel it? Would you know it? Travel back in time and see for yourself…

Teknisk informasjon om filmen Escape from New York
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Produsert USA 1981
Regi John Carpenter
Medvirkende

Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine

Tale Engelsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av