En ubehagelig oppfølger

Oslo kommune v/ Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 ønsker i samarbeid med Nobelinstituttet velkommen til fremvisning av Al Gore’s siste film En ubehagelig oppfølger.

I 2019 er Oslo europeisk miljøhovedstad. Tittelen er resultat av mange års arbeid med helhetlig byutvikling med klima og miljø som en rød tråd. Skal vi klare å nå våre ambisiøse klimamål må vi trappe opp innsatsen, også i vår egen by. Som en del av oppvarmingen til året som europeisk miljøhovedstad, og i anledning Al Gores besøk til Oslo, vil vi tilby interesserte Osloborgere en gratis visning av hans siste dokumentar.

Gjennom lang tid har Al Gore vært en av de ledene miljøpolitikerne i verden. I 2007 ble han, sammen med FNs klimapanel (IPCC), tildelt Nobels Fredspris for deres innsats for å skape og spre kunnskap om menneskeskapte klimaendringer. Gore’s dokumentar En ubehagelig sannhet satte for alvor klimaendringer på dagsordenen i 2006. Oppfølgeren fra 2017 gir oss et innblikk i de fremskrittene som har skjedd de siste 10 årene, men viser også hvordan klimatruslene har økt og truer vår sivilisasjon på stadig nye måter.

Dagen før visningen, fredag 7. desember, arrangerer Universitetet i Oslo seminar om fred og miljø. Velkommen også dit. Les mer arrangementet på oslopeacedays.no

Les mer om Oslo europeisk miljøhovedstad på miljøhovedstaden.no


Om filmen:
Bonni Cohen og Jon Shenks En ubehagelig oppfølger dokumenterer arbeidet med å få på plass en avtale under klimatoppmøtet i Paris i 2015, med fokus på Gores sentrale innsats bak kulissene. Den tidligere visepresidenten tar oss også med for å se på krympende isbreer på Grønland, oversvømmelser i Miami, og den første byen i USA som benytter seg av 100 % fornybar energi – midt i hjertet av det republikanske Texas. En ubehagelig oppfølger er en engasjert film som ønsker å inspirere publikum til å bli en del av løsningen på vår tids største samfunnsproblem.


Visningen er gratis, men alle må booke billett. Du kan booke billett her på nettsiden eller hente ut i Cinematekets billettluke.

Teknisk informasjon om filmen En ubehagelig oppfølger
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Orginaltittel An Inconvenient Sequel: Truth to Power
Produsert USA 2017
Regi Bonni Cohen, Jon Shenk
Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 9 år

Forestillinger

  • Lørdag 08.12.2018 20:30 Tancred