Fire alvorlige menn.

Election

Autentisk fra Hongkongs gangstermiljø.

Dette er en skrekkinngytende skildring av Hongkong, byens triader (forbrytersyndikater) og framtidsutsiktene for dem begge – fortalt som av Caravaggio, der små lysglimt bryter opp et dypt, moralsk mørke.

Election skiller seg ut blant Johnnie Tos filmkatalog med sin tematiske kompleksitet og politiske tyngde. Filmen er bygget opp som en opera, der den setter to rivaliserende gangstersmåkonger opp mot hverandre i kampen om lederskapet til et av byens eldste triadesamfunn. Tony Leung Ka-fai spiller den knurrende karismatiske Big D, og Siman Yam spiller den rasjonelle, iskalde Lok. Hva vil vinne flest stemmer fra triadenes seniormedlemmer – Loks tilsynelatende rasjonelle styringsprinsipper, eller Big Ds forførende løfter om primitiv vold?

Regissør To og teamet hans fordypet seg i Hongkongs triade-mytologi og har klart å skape et kontroversielt autentisk portrett av et sterkt ritualisert, strukturert gangstersamfunn på randen av kaos. Ikke så mye som en skygge av en pistol er å se på lerretet, men voldens komplekse traumer (og demokratiets yttergrenser, i sann Hongkong-stil) forsvinner aldri ut av syne.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Johnnie To Kei-fung (født 1955) vokste opp i den røffe Kowloon Walled City i Hongkong. Etter å ha startet med kommersielle tv-produksjoner tok han spranget over til filmens verden, og har siden 1980 regissert og produsert i overkant av 60 filmer. I porteføljen har han mange av Hongkongs beste og mest populære filmer i en rekke sjangre: politiaction, krimdrama, melodrama, romantiske komedier og action-fantasy.

Teknisk informasjon om filmen Election
Attributt Verdi
Spilletid 1t 41m (101 minutter)
Originaltittel 黑社會
Produsert Hongkong 2005
Regi Johnnie To
Medvirkende

Louis Koo, Suet Lam, Tony Leung Ka-fai, Simon Yam

Tale Kantonesisk, mandarin og engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm