Edvard Munch.

Edvard Munch

En ny kveld med film og foredrag, denne gang med fokus på Edvard Munch og Peter Watkins kunstneriske tolkning av hans virke.

Peter Watkins’ film om Edvard Munch fra 1974 tar for seg kunstnerens liv og virke fra kunstnerskapets begynnelse i 1880-årene til innleggelsen på Dr. Jacobsens nerveklinikk i 1908. Med sitt anakronistiske semi-dokumentariske tilsnitt portretterer filmen Munchs tilblivelse som kunstner blant sykdom, død og ulykkelig kjærlighet, gjennom replikker hentet fra Munchs dagbøker, iscenesatte intervjuer med familien og Munchs samtidige, fremført av amatørskuespillere på klingende 70-talls norsk. Både i form og innhold tar filmen for seg sentrale spørsmål om hvordan vi skal forstå Munchs kunstnerskap – et kunstnerskap som inngår i en maler-filosofisk debatt om hva virkeligheten grunnleggende sett er og hvordan denne skal fremstilles kunstnerisk.

Foredrag

Denne kvelden vil Gustav Jørgen Pedersen holde et foredrag i tilknytning til visningen av Edvard Munch. Foredraget gir en innledning til de filosofiske dimensjonene ved Munchs kunstnerskap og diskuterer Watkins kunstneriske tolkning av disse.

Gustav Jørgen Pedersen er seniorrådgiver i forskning og utviklingsavdelingen til Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge. Våren 2017 forsvarte han en doktorgrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo med avhandlingen On the Pictorial Thinking of Death – A Study in Martin Heidegger’s Unthought Art History of Being Regarding Edvard Munch’s The Sick Child and Metabolism. Han er også kjent som guitarist i postrockbandet Spurv.

Moving, complex, beautifully felt portrait. New York Times
Teknisk informasjon om filmen Edvard Munch
Attributt Verdi
Spilletid 2t 44m (164 minutter)
Produsert Storbritannia 1974
Regi Peter Watkins
Skuespillere

Geir Westby, Gro Fraas, Eric Allum, Amund Berge, Kjersti Allum

Tale Norsk, engelsk og tysk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Se mer av