To mennesker i solnedgang.

Du

Sammen er vi mer alene.

Et ungt par tilbringer ferien på en arkitekttegnet hytte i idylliske omgivelser på Vestlandet. Været er bra, libidoen er upåklagelig, og det finnes rikelig med god mat og drikke i kjøleskapet. De lever med andre ord det gode liv, men er det godt nok? Du er et klaustrofobisk kammerspill om det moderne middelklasselivets selvmotsigelser – om intimitet og ensomhet, kjærlighet og forakt, rus og fysisk fostring, sex og pornografi, og om tilfredshet og den gnagende rastløse følelsen av at man hadde vært lykkeligere om man bare hadde enda litt mer.

Paul Tunge har tidligere imponert med lavbudsjettsfilmene Demning og Fountain of Youth og arkitekturportrettene Bauta, Odda og Ad astra, og leverer her sin mest formfullendte spillefilm til nå. Med imponerende skuespillerprestasjoner fra Maria Grazia Di Meo og Tunges faste samarbeidspartner Jørgen Hausberg Nilsen, er Du et formmessig ambisiøst og bekmørkt komisk drama om vaklende maktbalanser og mennesker som både i bokstavelig og overført betydning snakker forbi hverandre.

I tillegg til å ha blitt vist på BIFF og Oslo Pix her i Norge, har Du hatt suksess på New Horizons i Polen, Mostra internacional de cinema i Sao Paolo og Helsinki International Film Festival.

Omtale: BIFF

Teknisk informasjon om filmen Du
Attributt Verdi
Spilletid 1t 15m (75 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Paul Tunge
Skuespillere

Maria Grazia Di Meo, Jørgen Hausberg Nilsen

Tale Norsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Torsdag 30.01.2020 18:30 Tancred  

    Innledning ved regissør Paul Tunge.

Se mer av