Kvinne og ung mann i en seng.

Dronningen

Nyansert og nådeløs film om skjebnesvangre familierelasjoner og maktmisbruk, som har tatt publikum og kritikere hjemme i Danmark med storm.

Kommende forestillinger

  • Søndag 27.10.2019 16:00 Utsolgt

    Etter filmen blir det psykoanalytisk foredrag med Cecilie Hillestad Hoff.

Se alle forestillinger

Trine Dyrholm spiller på hele registeret i hovedrollen som Anne; karrierekvinne, mor og dronning i sin egen tilværelse. Sammen med sin svenske mann Peter og tvillingdøtrene bor hun i et luksuriøst hus med hage utenfor København, og driver et advokatfirma som særlig jobber med barn og unge. Anne regjerer mildt og kjærlig. Så kommer Gustav, Peters tenåringssønn fra et tidligere forhold, for å bo hos dem etter mange år med kun sporadisk kontakt. Han og Anne får et nært forhold. Men det som begynner med fortrolighet, utvikler seg raskt til noe mye mørkere som setter hele familiens tilværelse på spill.

Uten å bli spekulativ eller overtydelig snur Dronningen opp ned på vante kjønnsroller i sin skildring av en maktrelasjon. Fordi Anne er et sammensatt og feilbarlig menneske, får vi sympati med henne. Denne sympatien blir på det sterkeste utfordret når Anne slåss med nebb og klør for å beholde alt hun har bygget opp rundt seg. Filmen er nydelig fotografert og klokt iscenesatt av regissør May el-Toukhy, som har basert historien på mange års research.

Den norske filmfestivalen

Teknisk informasjon om filmen Dronningen
Attributt Verdi
Spilletid 2t 7m (127 minutter)
Produsert Danmar/Sverige 2019
Regi May el-Toukhy
Skuespillere

Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper

Tale Dansk og svensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 27.10.2019 16:00 Tancred Utsolgt

    Etter filmen blir det psykoanalytisk foredrag med Cecilie Hillestad Hoff.

Se mer av