Ung person i Hongkongs gater.

Drifting

Autentisk om de marginaliserte.

Hongkong kan være voldsom, melankolsk, ironisk, depressiv og dypt idealistisk. Den unge regissøren Jun Li demonstrerer her hvordan man kan lage en film som er alle disse tingene samtidig. Drifting er en hyllest til hjemløse helter og gjennomsnittsmennesket, de rusavhengige og sexarbeiderne, som hundses av myndighetene og lever på gatene – innbitte på å holde fast ved sitt menneskeverd. Den populære skuespilleren Francis Ng gjør en sterk rolle som den tragiske helten Fai, en inkarnasjon av hongkongernes ukuelige ånd. Når politiet bryter opp en leir av hjemløse og stjeler Fais eiendeler, samler han sammen en beintøff gjeng som vil hevde sin rett.

Li skildrer uglamorøse gateområder i Hongkong med gnistrende autensitet. Rollefigurene føles ekte, ikke idealiserte; deres kamp for tilværelsen, med få allierte og i brutale urbane omgivelser, blir en medrivende filmopplevelse. Inspirert av Ann Huis sosialt bevisste filmstil videreutvikler og revitaliserer Jun Li denne stolte og livsviktige tradisjonen innen Hongkong-film.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Jun Li (b. 1991) ble født i Honkgong. Han studerte journalistikk i hjembyen og kjønnsstudier ved Cambridge. Han lagde to kortfilmer før fullengde-debuten Tracey (2018), som handler om å innse at man kanskje er transkjønnet midt i livet. Drifting er regissørens andre spillefilm.

Teknisk informasjon om filmen Drifting
Attributt Verdi
Spilletid 1t 52m (112 minutter)
Originaltittel 濁水漂流
Produsert Hongkong 2021
Regi Jun Li
Medvirkende

Francis Ng, Loletta Lee, Tse Kwan-ho, Chu Pak-hong

Tale Kantonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP