Person tett inntil et tre.

Dream Forest

Formidabelt drama og klassestudie fra Sør-Afrika.

17-åringen Karoliena Kapp lever sammen med moren sin i den subtropiske løvskogen Knysna i Sør-Afrika på 1930-tallet, og tilhører et lite samfunn av fattige hvite sørafrikanere som har et nært forhold til skogen. De anses for å være en underklasse av samfunnet ellers. Når den velstående butikkeieren Johannes faller for Karoliena, blir både det nære forholdet til skogen og hennes sosiale status som en av skogfolket utfordret.

René Van Rooyen ble med denne filmen den første sørafrikanske kvinnelige regissøren som ble nominert til Oscar. Filmen er basert på forfatteren Dalene Matthees populære bokserie Forest Novels (Toorbos (2003)). Som et klassisk fortalt periodedrama beskriver Dream Forest de store sosiale klasseskillene blant den hvite befolkningen i Sør-Afrika på 30-tallet. Samtidig er også skogen Knysna viktig og er både i bilder og funksjon den virkelige drivkraften i det som rører seg av krefter i den unge jenta.

Elani Dekker er strålende i hovedrollen som Karoliena, og løfter dette filmportrettet opp til et formidabelt nivå med nerve, sjel og en styrke som gjør solid inntrykk.

Teknisk informasjon om filmen Dream Forest
Attributt Verdi
Spilletid 2t 0m (120 minutter)
Originaltittel Toorbos
Produsert Sør-Afrika 2020
Regi René van Rooyen
Medvirkende

Elani Dekker, Stiaan Smith, Ivan Abrahams

Tale Afrikaans
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av