Vokt dem for hunden.

Dogman

Livet som underdog.

I en slitt og forsoffen italiensk kystby, holder Marcello til. Han elsker hunder og har en liten hundesalong, der firbente stelles og klippes. Om de er små søte vovser eller svære bjeffende bikkjer har ingenting å si – Marcello er deres trofaste og tålmodige venn. I tillegg til hundene vier Marcello livet til de dagene han er sammen med datteren sin, hans øyensten. Og han selger dop. Marcellos godhet og dealervirksomhet skal vise seg å være en problematisk kombinasjon. Lokalmiljøets bølle Simoncino, er en belastning for alle. En stor sterk kar, blottet for empati og impulskontroll. Når han oppsøker Marcello på jakt etter kokain, vikles Marcello inn i større og større problemer.

Dogman er inspirert av en sann historie og hadde premiere i hovedprogrammet under filmfestivalen i Cannes i 2018, hvor Marcello Fonte svært fortjent vant prisen for beste skuespiller. Matteo Garrone er en av de mest anerkjente regissørene i Italia, kjent for filmer som Gomorra og Tale of Tales.

Hva kan man egentlig gjøre med en bølle? Regissør Matteo Garrone skviser og tilspisser problemstillingene på smart vis gjennom å bygge rollefigurer, situasjoner og omstendigheter som trykker tommelen hardere og hardere på det etter hvert prekære spørsmålet Sigurd Vik, NRK
A compelling opera of beta-male criminal martyrdom. Peter Bradshaw, The Guardian
Teknisk informasjon om filmen Dogman
Attributt Verdi
Spilletid 1t 42m (102 minutter)
Produsert Italia/Frankrike 2018
Regi Matteo Garrone
Skuespillere

Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi

Tale Italiensk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Onsdag 06.03.2019 19:30 Lillebil  
  • Lørdag 09.03.2019 19:00 Lillebil  
  • Søndag 10.03.2019 16:00 Lillebil  

Se mer av