Mennesker på en fjellrygg.

Descent Into the Maelstrom

Dette er en film med storslått musikk og mektig natur som setter de store følelsene i sving. En hyllest til nordnorsk kystkultur og menneskene som den dag i dag risikerer liv og helse for å holde gamle tradisjoner i hevd.

I 1841 skrev Edgar Allan Poe novellen «A Descent into the Maelstrom» som forteller historien om to brødre som seiler en fiskeskute inn i den kraftige Moskenesstraumen på sørspissen av Lofoten. De blir fanget av malstrømmen, og kun én av dem overlever forliset. I 1980 skrev Philip Glass et musikkstykke inspirert av Poes fortelling.

I Descent into the Maelstrom følger vi musikere fra Arktisk Filharmoni til toppen av fjellet Ryten, ved Kvalvika, hvor de fremfører stykket med utsikt over naturfenomenet som opprinnelig inspirerte Poe. Dokumentaren er en hyllest til nordnorsk kystkultur og menneskene som den dag i dag risikerer liv og helse for å holde gamle tradisjoner i hevd, i et landskap som er like ugjestmildt som det er vakkert. Dette er en film med storslått musikk og mektig natur som setter de store følelsene i sving.

Teknisk informasjon om filmen Descent Into the Maelstrom
Attributt Verdi
Spilletid 1t 9m (69 minutter)
Produsert Norge 2019
Regi Jan Vardøen
Tale Engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 29.02.2020 14:00 Lillebil  

    Q & A etter visningen.

Samarbeids­partnere

Se mer av