Colette

Keira Knightley og Dominic West i gnistrende samspill i et stilfullt drama om suksessforfatteren som lever i skyggen av ektemannen.

Colette er den sanne historien om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Colette presses av ektemannen, en suksessfull forfatter, til å skrive romaner under hans navn. Etter at bøkene blir en suksess må hun kjempe for å gjøre sitt skrivetalent kjent og få den hyllesten hun fortjener.

Sidonie-Gabrielle Colette har giftet seg med den karismatiske, men selvsentrerte forfatteren Willy som er fjorten år eldre enn henne. Gjennom ham blir Colette introdusert til en fantastisk kunstnerisk og kreativ omgangskrets, noe som utløser en egen skapertrang i henne. Hun begynner å skrive, men hennes dominerende ektemann krever at hun utgir bøkene i hans navn. Den fenomenale suksessen til Claudine-serien hennes gjør Willy til en kjent forfatter og Colette og Willy blir det første moderne kjendisparet. Selv med den nye kjendisstatusen, begynner mangelen på anerkjennelse å tære på Colette. Ekteskapet skranter, drevet av Willys utroskap og Colettes voksende interesse for kvinner. Men, kan hun ikke frigjøre seg fra ham, verken følelsesmessig eller kunstnerisk. Da den krevende Willy setter stadig mer desperate tiltak i verk for å betale ned gjeld og sabotere sin kone, finner Colette sin egen vei.

Colette er en sann historie om en kvinne som blir nektet en stemme av sin kontrollerende ektemann, men er sterk nok til å ta den tilbake. Mer enn hundre år etter at hennes første roman kom ut er Colette fortsatt en av de mest solgte franske forfatterne.

«invigorating and kinky biopic set during the belle époque … Knightley and West have a tremendous chemistry .. This is a highly enjoyable and bracing piece of work» The Guardian
«a deliciously vampish Keira Knightley helps a queer icon find her voice.» The Telegraph
Teknisk informasjon om filmen Colette
Attributt Verdi
Spilletid 1t 51m (111 minutter)
Produsert USA 2018
Regi Wash Westmoreland
Skuespillere

Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av