To menn utenfor flyplass.

Central Airport THF

Flyplassen Tempelhof ved Berlin var en gang Hitlers stolthet. Nå er den fritidspark for berlinere – og mottakssenter for flyktninger.

Et sted, et landskap eller en institusjon kan si oss noe viktig både om historien og fenomener i vår egen tid. Det er premisset i Central Airport THF, en tankevekkende dokumentar som tilfører noe viktig til debatten om flyktningkrisen.

Stedet her er flyplassen Tempelhof ved Berlin, som en gang var Hitlers stolthet og sentral i nazistenes flyvåpen. Nå er den fritidspark for berlinere, og mottakssenter for flyktninger. Filmen fletter stemmer, lyder, landskap og historie inn i hverandre i utforskingen av Tempelhof som et knutepunkt for reiser før og nå. Samtidig følger den 18 år gamle Ibrahim fra Syria og flere andre flyktninger gjennom et år, mens de lengter hjem og prøver å venne seg til det midlertidige ved sin nye tilværelse.

Central Airport THF skildrer steder og mennesker med usvikelig humanisme og øye for detaljer.

Karim Aïnouz

Karim Aïnouz (f. 1966) er en filmskaper, manusforfatter og kunstner, født i Brasil med en far fra Algerie. Flere av hans tidligere filmer er vist på store festivaler som Cannes, Venezia og Berlin. Han har blant annet samarbeidet med den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson, og var en av regissørene i Wim Wenders-prosjektet Cathedrals of Culture (2014).

Teknisk informasjon om filmen Central Airport THF
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Originaltittel Zentralflughafen THF
Produsert Tyskland/Frankrike/Brasil 2018
Regi Karim Aïnouz
Tale Arabisk, tysk, engelsk og russisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av