Mennesker dekket i blod.

Braindead

Før Peter Jackson ble adlet og før han kastet seg hodestups inn i Midgard og millioner med dollar, var Jackson kjent for sin splattertriologi som omfatter den banebrytende debuten Bad Taste, Muppetshow-parodien og hyllesten Meet The Feebles, samt denne filmen.

Braindead er historien om den kuede og pliktoppfyllende Lionel som bor med sin dominerende overklassemor Vera. Da Lionel møter en søt innvandrerpike og finner kjærligheten, reagerer Vera med forferdelse og nekter Lionel å treffe henne mer. Men lite kan Vera gjøre for å stoppe ung kjærlighet og når hun spionerer på dem under et stevnemøte blir hun bitt av en sumatransk rotteape som er full med zombievirus. Med Vera på god vei inn i de levende dødes rekker må Lionel sjonglere sitt blomstrende kjærlighetsliv med det stadig mer nedbrytende forholdet til sin mor…

Verdensrekord i filmblod

Braindead var en av de store horrorsuksessene på begynnelsen av nittitallet. Sammen med Goodfellas og Reservoir Dogs var filmen med på å løsne den da svært strenge norske filmsensuren. Med en smittende svart humor og fysiske effekter som inkluderer en verdensrekord i bruk av filmblod, visstnok over 2000 liter, er det på høy tid å blåse støvet av filmrullene! 

Teknisk informasjon om filmen Braindead
Attributt Verdi
Spilletid 1t 44m (104 minutter)
Produsert New Zealand 1992
Regi Peter Jackson
Skuespillere

Timothy Balme, Diana Penalver, Elizabeth Moody, Ian Watkin

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 18 år
Visningsformat 35mm
Lyd Dolby A
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av