En mann med møkkete skjorte står mellom to soldater.

Boat People

Humanistisk verk med politisk sprengkraft

Dette opprivende dramaet er en sentral nybølge-film fra Hongkong. Filmen forteller historien om den japanske fotojournalisten Akutagawa (spilt av sanger og skuespiller George Lam fra Hongkong). Under et besøk i Vietnam som er arrangert og tilrettelagt av de vietnamesiske myndighetene, avdekker Akutagawa utbredt fattigdom og grufull politisk undertrykkelse. Journalisten stikker av fra sitt offisielle vertskap og blir kjent med Cam Nuong, som kommer fra en fattig familie som slåss for å overleve under ydmykende forhold. Den senere stjernen Andy Lau spiller her en ung rebell som viser Akutagawa veien til en leir for politiske fanger.

Med sine implisitte dystopiske kommentarer til hongkongeres frykt rundt egne fremtidsutsikter, opplevde Boat People både kritikerros og inngripende sensur. Filmens evne til å sjokkere er ikke mindre i dag, med sin kraftfulle kombinasjon av rå vold, moralsk kompleksitet og humanistisk realisme.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Ann Hui On-wah (født 1947) ble født i Anshan, Mandsjuria med japansk mor og kinesisk far. Familien flyttet til Hongkong fem år senere. Etter å ha studert i Storbritannia begynte hun å jobbe i Hongkongs tv-bransje, og ble en av foregangsfigurene i Hongkongs nybølge.

Teknisk informasjon om filmen Boat People
Attributt Verdi
Spilletid 1t 49m (109 minutter)
Originaltittel 投奔怒海
Produsert Hongkong 1982
Regi Ann Hui
Medvirkende

Goerge Lam, Cora Miao, Season Ma

Tale Kantonesisk og japansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP