Et band som spiller i solnedgang.

Bitter-Sweet Seoul

Korte snutter om hverdagslivet i Seoul, sydd sammen av Park Chan-wook og broren Park Chan-kyong.

Bitter Sweet Seoul er et livlig portrett av en by på søken etter sin identitet. Filmen er et bestillingsverk fra bystyret i Seoul, og også et kollektivt eksperiment, basert på innsendte kortfilmer fra byens egne innbyggere. Fra mer enn 200 timer med korte snutter om hverdagslivet i storbyen – med ulike stiler og tema – har Park Chan-wook og broren Park Chan-kyong satt sammen et utvalg og formet det til en dokumentar på 63 minutter.

Selv har regissørene filmet én egen scene: en tradisjonell koreansk sang framført på en båt på Han-elva som renner gjennom byen. De har også klippet inn opptak fra gamle dager, særlig fra Seoul i perioden like etter Korea-krigen. Med disse to grepene klarer Park-brødrene å binde filmen sammen, gi den framdrift og en særegen klang, og også si noe om Koreas vonde fortid og sårene som fortsatt preger Seoul og de som bor der.

Bitter Sweet Seoul er en hyllest til en by «hvor døgnets 24 timer ikke strekker til», som en av karakterene i filmen sier. Med sitt fortettede mangfold av perspektiver og stemninger er den også en oppvisning i fortellerkunst på film.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Teknisk informasjon om filmen Bitter-Sweet Seoul
Attributt Verdi
Spilletid 1t 3m (63 minutter)
Produsert Sør-Korea 2014
Regi Park Chan-wook & Park Chan-kyong
Tale Koreansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP