En ung volleyballspiller ser alvorlig og litt trist ut. Hun står i forgrunnen. Bak ser man lagvenninner.

Better Days

Brutalt og melodramatisk.

Dette kinesisk-produserte skoledramaet er et godt eksempel på hvordan en ung Hongkong-regissør som Derek Tsang med hell kan jobbe med kinesisk besetning og innenfor filmindustrien i Folkerepublikken Kina (FRK). Filmens narrativ kombinerer temaene ung kjærlighet og mobbing: Chen Nian er en toppstudent i Kinas aggressivt konkurransepregete skolesystem, og en dag blir hun vitne til at en mobbet klassekamerat tar sitt eget liv. Når Chen selv blir det neste målet til mobberne, søker hun både vennskap og beskyttelse fra småkriminelle Xiao Bei. Imidlertid skal det å være i hans selskap vise seg å by på andre, komplekse utfordringer.

Med fremragende rolleprestasjoner fra både Zhou Dongyu som Chen og Jackson Yee som Xiao Bei, får filmen en vedvarende og nyansert emosjonell kraft. De kinesiske sensorene ble så opprørte av den til tider intense voldsbruken i filmen at de avlyste filmens Berlinale-premiere og tvang Tsang til å klippe om filmen – men allikevel ble den endelige versjonen en kritisk og kommersiell suksess.

Shelly Kraicer

Om regissøren

Derek Tsang Kwok-cheung (født 1979) fulgte i farens fotspor inn i Hongkongs filmindustri som skuespiller og regissør. Hans regidebut kom i 2010 med Lovers Discourse og 2016-filmen Soul Mate ble nominert til beste film ved Hong Kong Film Award. Better Days ble nominert til en Oscar for beste utenlandske film, som første film fra Hongkong noensinne.

Teknisk informasjon om filmen Better Days
Attributt Verdi
Spilletid 2t 15m (135 minutter)
Originaltittel 少年的你
Produsert Hongkong /Kina 2019
Regi Derek Tsang
Medvirkende

Dongyu Zhou, Jackson Yee, Fang Yin, Ye Zhou

Tale Mandarin og engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP