Mennesker på en flåte.

Beasts of the Southern Wild

Et fyrverkeri av en film om hvordan klimaendringene herjer med et lite samfunn i de amerikanske sørstatene.

Velkommen til Bathtub – et lite, fattig kystsamfunn i Louisiana som er avskåret fra resten av verden. Her bor den seks år gamle jenta Hushpuppy sammen med sin fordrukne far. Han har lært henne å overleve på egenhånd, noe som snart blir viktig når han blir alvorlig syk og en storm setter Bathtub under vann. Hushpuppy må kjempe for sitt elskede hjemsted og finne sin plass i en verden som endrer seg brått. Hun kan ikke glemme de gigantiske prehistoriske oksene som læreren har sagt vil vekkes til live når polisen smelter.

Beasts of the Southern Wild er en fiksjonsfilm, men handler om hvordan landsbyer i de amerikanske sørstatene utsettes for oversvømmelser og andre naturkatastrofer som følge av klimaendringene.

Beasts of the Southern Wild er et utemmet fyrverkeri av en film. Quvenzhané Wallis som spiller Hushpuppy gjør en utrolig innsats og skaper en filmhelt av sjeldent kaliber. Hun var bare seks år da filmen ble spilt inn.

En av årets vakreste og mest magiske filmer. Aftenposten
A stunning debut that finds its dandelion-haired heroine fighting rising tides and fantastic creatures in a mythic battle against modernity. Variety
Magisk, fortryllende og bevegende. NRK P3
Teknisk informasjon om filmen Beasts of the Southern Wild
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Produsert USA 2012
Regi Benh Zeitlin
Skuespillere

Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Samarbeids­partnere

Se mer av