Mann uten armer med briller.

Baltiske kortfilmer

Fem baltiske kortfilmer.

Filmene som vises:

Blueberry Spirits

Mellenu gari

Latvia 2016

Regi: Astra Zoldnere

13min

Dette er en poetisk dokumentar om en rom-familie som tilbringer somrene sine i de latviske skogene og plukker bær for å tjene til livets opphold. Mens de høster fruktene av skogen, reflekterer de over identiteten deres som en gruppe ved å dele spøkelseshistorier.

Dear Don

Mans mīļais Don

Canada 2019

Regi: Pauls Dumbrovskis

15min

Dokumentar laget av en latvisk regissør bosatt i Canada. Et portrett av en hustrus bedårende støtte og uselviske kjærlighet til sin demente mann under hans siste dager.

Dolls

Lelles

Latvia 2018

Regi: Ieva Norvele

31min

Riga om natten, to jenter og en fyr. Andris er en sjåfør som svikter de to jentene for klienter; de tar feil av turen for en invitasjon til en fancy restaurant. Misforståelsen gjør natten til et badestamp av rare og onde tilfeldigheter.

Community Gardens

Kolektyviniai sodai

Litauen 2019

Regi: Vytautas Katkus

15min

Det er en historie om et kaldt forhold mellom en far og sønnen. Deres bånd, plaget av likegyldighet, går i oppløsning. Filmen hadde premiere i Cannes som en del av Critics’ Week program.

Orpheus

Estland 2019

Regi: Priit Tender

13min

Orpheus kan underholde alle med musikk, også dyr og planter. Hans sang kan til og med redde hans elskede Eurydike fra underverdenen. Men det er en betingelse, innen Orpheus når landet til de levende kan han ikke vende seg om for å se om hun følger etter ham.


Teknisk informasjon om filmen Baltiske kortfilmer
Attributt Verdi
Originaltittel Diverse
Produsert Diverse
Regi Diverse
Tale Diverse
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av