Aurora

Denne ytterst sjarmerende og varme komedien åpner Nordisk filmhelg.

Kommende forestillinger

  • Fredag 25.10.2019 19:00 Kjøp

    Møt hovedrolleinnehaver Mimosa Willamo. Etter filmen inviteres du til fest i samarbeid med Finno og den finske ambassaden.

Se alle forestillinger

Aurora er som en nordfinsk utgave av Amy Schumers karakter i Trainwreck. For å komme seg gjennom den monotone hverdagen bestående av jobb i en manikyrsalong og småkjipe kvelder på byen i Rovaniemi, drømmer hun om en mer spennende tilværelse – i Norge. Livet endres imidlertid når hun blir kjent med den iranske flyktningen Darian og datteren hans. Sammen begir de seg ut på leting etter en kone til Darian for at han skal få oppholdstillatelse, i et farvann av karakterer som snytt ut av en god Arto Paasillina-roman.

Selv om filmen ofte er veldig morsom, skinner regissør Miia Tervos grunnleggende omsorg og respekt for karakterene gjennom i hver scene. En rekke glimrende skuespillerprestasjoner – fra Auroras sterkt alkoholiserte far til den omsorgsfulle sjefen på asylmottaket – kombinert med slående slavisk musikk og fargesprakende produksjonsdesign, gjør Aurora til en av de mest sjarmerende filmene du kan se på kino i år.

Den norske filmfestivalen

Teknisk informasjon om filmen Aurora
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Produsert Finland 2019
Regi Miia Tervo
Skuespillere

Mimosa Willamo, Amir Escandari, Oona Airola

Tale Finsk, engelsk og persisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 25.10.2019 19:00 Tancred Kjøp

    Møt hovedrolleinnehaver Mimosa Willamo. Etter filmen inviteres du til fest i samarbeid med Finno og den finske ambassaden.

Se mer av