En tøff mongolsk jente på hesteryggen på de mongolske steppene.

Aligermaas eventyr

Spennende og barnevennlig dokumentar om Aligermaa og familien hennes, som lever av hesteoppdrett på de mongolske steppene.

Ni år gamle Aligermaa og familien hennes bor på de mongolske steppene hvor de lever av hesteoppdrett, i harmoni med den voldsomme naturen. Aligermaa elsker og drømmer om hester, og blir overrasket av familien som melder henne på det årlige hesteveddeløpet i forbindelse med den mongolske nasjonalfesten Naadam. Aligermaa er både stolt og litt nervøs, ikke minst når hun får vite at hun skal trene med den berømte hestetreneren Sodnom – og at hun skal ri den hvite hingsten. Men én stormfull natt angripes hesten til Aligermaa og blir såret, og med ett er ingenting sikkert lenger.

Aligermaas Eventyr er en fargerik og spennende dokumentar. Filmskaperne har kommet tett på hovedkarakterene og kulturen deres, og resultatet er en levende og ektefølt film med storslåtte landskapsbilder. Historien er fortalt på norsk.

Om regissøren

Andra Aija Lasmanis (f. 1957) studerte filmvitenskap på Stockholms universitet og filmfotografi på Dramatiska Institutet. Siden har hun blant annet arbeidet som filmkonsulent ved Svenska Filminstitutet, undervist, og medvirket som fotograf på nærmere tretti filmer. Aligermaas Eventyr er hennes eneste film som regissør, og ble belønnet med en Guldbagge i 1999.

Teknisk informasjon om filmen Aligermaas eventyr
Attributt Verdi
Spilletid 1t 6m (66 minutter)
Originaltittel Aligermaas äventyr - i vildhästarnas dal
Produsert Sverige, Danmark 1999
Regi Andra Lasmanis
Tale Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat 35mm