Tre unge kvinner tar selfie med en rød telefon.

Ahead of the Curve

Dette er historien om Franco Stevens, en av de mest innflytelsesrike kvinnene i den lesbiske historien. Et navn som for de fleste er ukjent, men hvis arbeid har innflytelse den dag i dag.

Franco Stevens vokste opp uten referanser til det å være lesbisk og visste ikke engang at det var mulig for en kvinne å elske en annen kvinne. Når hun endelig forsto at hun var lesbisk endret det livet hennes fullstendig. På bar bakke etter brudd med både ektemann og egen familie fant hun en ny familie i San Franciscos lesbiske miljø, og i 1990 makset hun ut alle sine kredittkort for å starte et trygt sted for lesbiske kvinner, og etablerte magasinet Curve.

Hennes respons til 90-tallets trusler og utvisking var å løfte frem alle typer lesbiske kvinner og gjøre dem vakre og synlige. Flere tiår senere, når magasinet går mot nedleggelse og hun blir tvunget til å revurdere livet sitt etter en stygg ulykke, utforsker hun synlighetsarbeidet som i dag ledes av en interseksjonell gruppe skeive kvinner. Ahead of the Curve er en film som både feirer den lesbiske historien og samtidig ser på utfordringene som ligger foran oss.

Teknisk informasjon om filmen Ahead of the Curve
Attributt Verdi
Spilletid 1t 37m (97 minutter)
Produsert USA 2020
Regi Jen Rainin
Skuespillere

Franco Stevens, Andrea Pino-Silva, Kim Katrin, Denice Frohman, Amber Hikes, Jewelle Gomez, Melissa Etheridge, Lea DeLaria

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Se mer av