Masse punkere sitter på en buss.

A Punk Daydream

Indonesiske punkere og stammefolk kobles sammen i A Punk Daydream.

Ødelagte hjem, fattigdom og korrupsjon: Dette er hva punkeren Eka og hans venner Kempot og Edo reflekterer over i sin søken etter mening i samfunnet de lever i. Ikke bare er de punkere, men de er det i Indonesia, verdens største muslimske land. Her er tanke- og væremåten deres enda mer på kant med det etablerte enn i vestlige land.

Deler av utenforskapet handler om at ungdommene har tatoveringer og piercinger i ansiktet, noe som gjør at Eka har blitt kastet ut hjemmefra. Filmens andre hovedspor handler om en annen gruppe med ansiktspryd – lokale urfolksstammer. De sliter med å opprettholde sin tradisjonelle livsstil og identitet, og de mister stadig mer av sine leveområder i skogen til kapitalismens klør.

A Punk Daydream sammenstiller punkerne i Jakarta-slummen med stammefolkene i jungelen på en veldig interessant måte. Den undersøker tatoveringsstigmaet de to gruppene har vært utsatt for i Indonesia, og lar oss reflektere over hva det vil si å søke frihet og identitet, og ha tilhørighet til et sted. Det er en vakker, dvelende og ofte rørende film som om vår åndelige forbindelse til jorden gjennom musikk. Samtidig er det også en film om opprør, hvor punken, akkurat som i Vesten, blir et energisk musikalsk uttrykk for raseri, frustrasjon og opposisjon.

Jimmy Hendrickx (f. 1979) er en belgisk regissør og skuespiller. Han har tidligere laget flere kortfilmer og dokumentarer som er blitt godt mottatt, blant annet A Hong Kong Opera (2014). A Punk Daydream har han utviklet over mange år, og filmen hadde premiere på filmfestivalen i Rotterdam i januar i år.

Teknisk informasjon om filmen A Punk Daydream
Attributt Verdi
Spilletid 1t 15m (75 minutter)
Produsert Belgia/Indonesia 2019
Regi Jimmy Hendrickx
Tale Indonesisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Se mer av