To hester i snøstorm.

24 Frames

Et avskjedsbrev fra en av vår tids fremste filmskapere, Abbas Kiarostami.

24 Frames ble til i månedene før Abbas Kiarostami gikk bort i 2016. Det er et avskjedsbrev fra en av vår tids fremste filmskapere, og et eksperiment som utforsker sammenhengen mellom to av kunstartene han viet sitt liv til: film og fotografi.

Filmen består av 24 stillbilder, for det meste av landskaper uten mennesker, men hvor vi kan se og høre fugler og dyr. Hvert av bildene er animert med en digital teknikk som omskaper dem til små kortfilmer, hver på fire og et halvt minutt, hvor bevegelsen og tiden som går er like viktig som det vi observerer.

Kiarostamis sønn Ahmad gjorde filmen ferdig etter sin fars død. Når den nå, over to år etter premieren i 2017, endelig kan vises på Film fra Sør, er det en kjærkommen anledning til å ta farvel med en filmskaper som står festivalens hjerte svært nær. En film som må ses på stort lerret!

Abbas Kiarostami (f. 1940-d. 2016) er kjent som en av Irans største kunstnere innen film, poesi og fotografi. Han var utdannet maler ved universitetet i Teheran og jobbet senere som grafisk designer. Kiarostami er kjent for å ha laget spillefilmer og dokumentarer som Taste of Cherry, 10 on Ten, Certified Copy og The Wind Will Carry Us.

Teknisk informasjon om filmen 24 Frames
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Produsert Iran/Frankrike 2017
Regi Abbas Kiarostami
Tale Ingen tale
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av