Film fra sør

Se høsten fra en annen vinkel! Omkring 80 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika fordelt på elleve dager står på plakaten, og mange av forestillingene opplever du her. Er du cinematek-medlem får du rabatt på billetter til filmene som vises på Cinemateket.

Festivalprofil Film fra Sør.

Film fra Sør foregår på Vika Kino, Klingenberg Kino, Cinemateket og Vega Scene. Festivalens mål er å vise internasjonale prisvinnere og nye filmer som ikke lett finner veien til den norske kinosalen og gi Oslo-publikumet en mulighet til å se verden fra en litt annen vinkel.

Artist Talk

Ingen festival uten et dypdykk i noen utvalgte regissører. I år fokuserer vi på Park Chan-wook fra Sør-Korea, Dominga Sotomayor Castillo fra Chile og Jayro Bustamante fra Guatamala.

Park Chan-wook

Den verdenskjente sørkoreanske filmskaperen står bak titler som Joint Security Area, Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance og Kammerpiken, og mottar festivalens ærespris i år. Du møter ham her fredag 8. november kl. 20.00 til regissørsamtale på visningen av Oldboy. Lørdag 16. november, på festivalens nest siste dag, blir det også mulighet for å se hele hevn-triologien i kronologisk rekkefølge – en opplevelse vi anbefaler på det sterkeste.

Dominga Sotomayor Castillo

Med sin seneste film Godt Nyttår, Chile har Dominga Sotomayor Castillo fått sitt definitive gjennombrudd. Den sikret henne hovedprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Locarno i Sveits fjor. Mandag 11. november blir det regissørsamtale med henne før visningen av God nyttår, Chile.

Jayro Bustamante

En av de mest talentfulle, sterkeste og mest samfunnsengasjerte stemmene i dagens Latin-Amerika er filmregissør Jayro Bustamante. Med trilogien som vises på årets festival, undersøker han dype sår i Guatemalas samfunnssjel. Fredag 15. november blir det regissørsamtale med Bustamante før visningen av Tremors. Fordi Bustamante er forhindret fra å komme til Oslo i egen person, blir samtalen holdt via Skype.

Film fra før

Film blir altfor ofte behandlet som ferskvare, men virkelig gode filmer går aldri ut på dato.

Som oppvarming til 30-årsjubileet for Film fra Sør i 2020 presenterer Film fra Sør, i samarbeid med oss, et utvalg filmer fra tidligere års program. I år er det mulig å få med seg Kadosh – de hellige, Klokken fem om ettermiddagen, Den første keiseren, En tid for fulle hester og The Good, the Bad and the Weird. Ikke la sjansen gå fra deg til å se noen virkelige sør-klassikere, enten for første gang eller i form av et kjærkomment gjensyn.

Barnas Sørfilm

Barnas Sørfilm-helgen på Cinemateket er 9. og 10. november. Da kan du oppleve fortellinger fra Kenya, Japan og Mexico. Se fram til filmene Supa Modo, Flight of the Butterflies og The Boy and The Beast. Det blir også et gjensyn med den moderne klassikeren Jungelboken. Lørdag 9. november blir det barneaktiviteter før og etter forestillingene.

Les mer om filmene og aktivitetene.

Mer informasjon

Du kan følge Film fra Sør på Facebook og melde deg på årets festivalevent for å holde deg oppdatert på festivalnyheter om årets filmer, gjester og temaseksjoner i tiden frem mot festivalen.

Billetter og priser

Enkeltbilletter: kr 130
Cinematekmedlem: kr 100
(Prisene gjelder for forestillinger på Cinemateket.)

Barnas sørfilm på Cinemateket: kr 80
Barnas Cinematek-medlemmer: kr 50
(Voksne uten barn betaler ordinær pris.)

Festivalpass: kr 1235
Festivalpass student: kr 780

Klikk her for praktisk informasjon om hvor du får kjøpt festivalpass, klippekort og hvordan du bruker det.

Samarbeids­partnere