Artist Talk

Ingen festival uten et dypdykk i noen utvalgte regissører. I år fokuserer vi på Park Chan-wook fra Sør-Korea, Dominga Sotomayor Castillo fra Chile og Jayro Bustamante fra Guatamala.

To menn som samtaler før en filmvisning.

PARK CHAN-WOOK

Den verdenskjente sørkoreanske filmskaperen står bak titler som Joint Security Area, Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance og Kammerpiken, og mottar festivalens ærespris i år. Du møter ham her fredag 8. november kl. 20.00 til regissørsamtale på visningen av Oldboy. Lørdag 16. november, på festivalens nest siste dag, blir det også mulighet for å se hele hevn-triologien i kronologisk rekkefølge – en opplevelse vi anbefaler på det sterkeste.

DOMINGA SOTOMAYOR CASTILLO

Med sin seneste film Godt Nyttår, Chile har Dominga Sotomayor Castillo fått sitt definitive gjennombrudd. Den sikret henne hovedprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Locarno i Sveits fjor. Mandag 11. november blir det regissørsamtale med henne før visningen av God nyttår, Chile.

JAYRO BUSTAMANTE

En av de mest talentfulle, sterkeste og mest samfunnsengasjerte stemmene i dagens Latin-Amerika er filmregissør Jayro Bustamante. Med trilogien som vises på årets festival, undersøker han dype sår i Guatemalas samfunnssjel. Fredag 15. november blir det regissørsamtale med Bustamante før visningen av Tremors. Fordi Bustamante er forhindret fra å komme til Oslo i egen person, blir samtalen holdt via Skype.