Nytt program!

Nyt høsten sammen med god film her på Cinemateket.

Kim Hiorthøys illustrasjon for oktober-desember 2019.

Yasujiro Ozu

Han regnes som en av Japans mest betydningsfulle filmskapere med sine formfullendte og rørende mennneskelige drama. Nå kan du oppleve åtte av filmene til Yasujiro Ozu.

Céline Sciamma

Hun står bak en av årets beste filmer, Portrett av en kvinne i flammer, og vi benytter anledningen til en gjensyn med de andre filmene til den kinoaktuelle franske filmskaperen.

Mamoru Hosoda

Han er en av Japans mest spennende ­aminé-regissører og står med sitt Studio Chizu bak strålende titler som Wolf Chilrdre og The Boy and the Beast. Vi viser fem av filmene hans.

ECM

Vi markerer 50-årsjubileet til et plateselskap som har satt preg på filmhistorien.

Film fra Sør

Se verden fra en annen vinkel! Film fra Sør går av stabelen 7. til 17. november og presenterer film og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Park Chan-Wook

Den sørkoreanske filmskaperen markerte seg med en rekke elegante og genreoverskridende filmer på 90-tallet og har siden fulgt opp med en rekke bemerkelsesverdige filmer. Nå er han æresgjest under Film fra Sør og besøker i den forbindelse Cinemateket.

Den nye tyske filmen

Seks filmer av generasjonen som gjenopplivet en døende filmkultur i Vest-Tyskland på 60- og 70-tallet.

I tillegg byr vi på foredrag om skjermenes historie, sirkus og balansekunst på stort lerret, Baltiske filmdager, Nordisk filmhelg, gjevt besøk i Per Haddals filmsalong, utforskninger av det uhyggelige, trippel Scorsese, Månedens filmer Joker, High Life og Echo, jul på Cinemateket og mye mer. Velkommen skal du være!