Infernalske toner på Oslo stumfilmfestival

Programmet er klart for andre utgave av Oslo stumfilmfestival. 22.-25. august kan nysgjerrige barn og voksne få oppleve filmer fra stumfilmens tid, mange med levende og spesialkomponert musikk til. Årets program følger opp fjorårets suksess med nye stumfilmkonserter, utendørsforestilling og en egen familiedag.

​Charlie Chaplin med hatt og bart som gapskratter.

Den storstilte åpningsforestillingen er viet den italienske Dante-filmatiseringen L’inferno fra 1911 med hele tolv musikere foran lerretet. Rolf Erik Nystrøm har skrevet musikken og leder ensemblet bestående av Poing, Oslo Sinfonietta og vokalist Juliana Venter. Andre høydepunkt på programmet er Metropolis med nyskrevet musikk av Kjetil Schjander Luhr og den norske klassikeren Troll-Elgen i nyrestaurert versjon.

Nytt av året er at det blir utekino. Fredag kveld vises Sherlock jr av og med Buster Keaton i Dronningens gate utenfor Cinemateket.

Dronningens gate har fått en skikkelig ansiktsløftning som følge av Bilfritt Byliv-programmet, og strøket rundt Cinemateket er blitt mye finere. Dette vil vi feire med et eget utendørsarrangement som er gratis og åpent for alle. Jan Langlo, leder for Cinemateket

I tillegg arrangeres familiedag med slapstick-kurs, animasjonsfilmer og Chaplins Sirkus, forestillinger for skole og barnehage, og et morsomt utvalg reklamefilmer fra de norske og svenske filmarkivene.

Stumfilm er for alle. Oslo stumfilmfestival gir oss en unik mulighet til løfte fram den rike arven fra den tidlige filmhistorien og presentere den for et bredt publikum. Vi har satt sammen et program med filmer i ulike sjangre fra mange land, og med levende musikk fra musikere i verdensklasse vil dette bli fantastiske filmopplevelser for alle interesserte. Jan Langlo, leder for Cinemateket

Fullt program er sluppet og billettsalget er i gang.