Fra en annen vinkel

Fra 8. til 18. november er det duket for den 28. utgaven av Film fra Sør. Bruk festivalen til å se verden fra en litt annen vinkel. Cinematekets medlemmer får rabatt på billetter til filmene som vises på Cinemateket.

Høstens høydepunkt er her igjen; Film fra Sør! I år som i fjor har vi flyttet filmfestivalen en måned lenger inn i høstmørket, fra oktober til november. Enda bedre grunn til å finne veien i høstmørket til Cinematekets ypperlige kinosaler for å se film slik det skal ses – på stort lerret!

Oppskriften er den samme som før, men krydret med nye smaker, lyder og farger. På elleve dager gir vi deg 80 filmer fra Asia, Latin-Amerika og Afrika, fra land og filmskapere du sjeldent møter på vanlig kino.

Årets program inkluderer dristig sjangerfilm, øyeåpnende dokumentar, splitter nye filmer fra noen av verdens fremste filmskapere, og en ny konkurranse-seksjon for unge regissører med kun én eller to spillefilmer på samvittigheten.

Regissørportretter

Film fra Sør favner bredt, men går også i dybden. Hvert år henter vi spennende filmskapere til Oslo og vier dem egne regissørportretter, med tre filmer og samtaler som lar deg lære mer om deres arbeid og kunstneriske visjon. Årets gjester er iranske Mani Haghighi, tyrkiske Tolga Karaçelik og Emir Baigazin fra Kazakhstan.

I filmene Modest Reception, A Dragon Arrives! og The Pig bruker Haghighi forvirring og satiren til å ta temperaturen på det iranske samfunnet. Filmene hans er underholdende komedier, men de stiller også spørsmål ved sin egen fremstilling av virkeligheten – hva er fakta, hva er oppspinn, og hvem i fortellingen kan vi egentlig stole på?

For en filmskaper i Tyrkia, hvor film og annen kunst i økende grad utsettes for sensur, er politisk engasjement risikabelt. Dette har Tolga Karaçelik fått oppleve som følge av grunn av sin støtte til fredsaktivister og fengslede journalister. Se debutfilmen Toll Booth, Ivy og hans nyeste film, Sommerfugler, under årets festival.

Emir Baigazin er en regissør med stor selvtillit og en helt egen visjon for film. Når visjonæren kommer til Film fra Sør, viser vi alle filmene i hans såkalte Aslan-trilogi. Harmony Lessons, The Wounded Angel og The River. De er alle lagt til Kazakhstan, de handler om tenåringer som brytes mot verden, om oppgjør mot autoriteter og vold, og også om frigjøring. Som en ekstra bonus viser vi også er hans splitter nye film Would You Like to Stargaze?, som er starten på en ny filmtrilogi.

Følg årets Film fra Sør-arrangement på Facebook her for å holde deg oppdatert på festivalnyheter om årets filmer, gjester og temaseksjoner i tiden frem mot festivalen.

Velkommen til nye og gamle publikummere!

Filmskaperen Mani Haghighi.

Filmskaperen Mani Haghighi er en av årets gjester på Film fra Sør.

​ Praktisk informasjon

Billettkategorier og priser

  • Enkeltbilletter kr. 120 / Cinematek-medlemmer kr. 90 (gjelder kun enkeltbilletter på Cinemateket).
  • Billetter til Barnas sørfilm på Cinemateket: kr. 50 / Barnas Cinematek-medlemmer: kr. 20. Voksne uten barn betaler ordinær pris.
  • Klippekort (6 klipp): kr. 500
  • Festivalpass: kr. 1150
  • Festivalpass student: kr. 700

Hvor kjøper du billetter og pass?

Festivalpass og klippekort kan kjøpes i billettskranken på Vika kino og Cinemateket. Vega Scene åpner 3. november, og festivalpass, klippekort og billetter til visninger på Vega kan kjøpes her fra og med denne datoen.

Frem til 1. november kan du kan også kjøpe pass på Film fra Sørs nettsider, passet sendes i så fall til deg i posten.

Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises. Studentpass selges kun på kinoene.

Enkeltbilletter til festivalvisninger kjøpes på kinoen der visningen finner sted. Billetter til visninger på Cinemateket kan kjøpes på nett her.

Hvordan bruker du festivalpasset?

Festivalpasset gir fri inngang til alle filmer under festivalen. Det er ikke mulig å ta ut billett til to filmer som vises samtidig. Billett til hver enkelt visning må løses ut i forkant av visning, med forbehold om utsolgte visninger.

Festivalpasset er personlig og må ha lesbar signatur. Passet må medbringes og vises sammen med billett ved inngang til kinosalen. Festivalpass selges kun i et begrenset antall. Enkeltbilletter til festivalvisninger hentes ut på kinoen der visningen finner sted.

Du kan også booke billetter på nett til visningene på Cinemateket ved å bruke koden på festivalpasset.

Fremgangsmåten er som følger: Før du kan booke billetter på nett hos Cinemateket, må du registrere ditt telefonnummer. Dette kan du gjøre i billettluka på Cinemateket, eller ved å sende en e-post til billett@nfi.no med ditt navn og telefonnummer + koden som er trykket på forsiden av festivalpasset. Merk e-posten «FFS festivalpass». Du vil motta en bekreftelse på at passet ditt er registrert. Du kan også ringe 22 47 45 89 for å få registrert passet.

Deretter er fremgangsmåten for å reservere billetter som følger:

1. Velg «Medlem» øverst i høyre hjørne før du velger forestilling.
2. Logg inn med ditt mobilnummer. Tast inn verifikasjonskoden du mottar på SMS.
3. Velg forestilling og antall billetter (kun én billett per pass).
4. Velg «kjøp billett» og «til betaling».
5. Velg «gå til betaling» for å fullføre transaksjonen. NB: Man kan kun booke billett til én visning av gangen.
6. Du får tilsendt en SMS med link til en mobilbillett til forestillingen. QR-koden på billetten må vises frem ved innslipp til kinosalen.

Hvordan bruker du klippekortet?

Klippekortet inneholder seks klipp og kan brukes på valgfrie visninger under festivalen. Billett til hver enkelt visning må løses ut i forkant av forestillingen, i billettluka på kinoen der visningen finner sted. NB: Billetter kan ikke reserveres på nett! Klippekortet er personlig og må ha lesbar signatur. Kortet må medbringes og vises sammen med billett ved inngang til kinosalen.

Unummererte seter

Alle filmvisningene har unummererte seter, så det kan lønne seg å være tidlig ute. En kjekk fordel er at dere kan kjøpe billetter hver for dere - og likevel sitte sammen i salen. NB: Filmene starter presis!

Mer informasjon?

Fullstendig festivalinformasjon finner du her. Du finner Film fra Sørs informasjonsstands på alle visningssteder under festivalen. Der møter du våre frivillige som vil hjelpe deg med å velge mellom årets festivalfilmer og svarer på alle praktiske spørsmål du har om festivalen. Har du andre spørsmål? Kontakt oss på 92 32 96 56 eller mail@festivalkontoret.no

Speak English?

Visit our English site for news, program and other information in English!