Vi åpner igjen 17. april!

Etter omfattende ombygging har vi endelig en dato for gjenåpning. Mandag 17. april kan vi igjen ønske velkommen til Cinemateket i Oslo og verdens beste kinosaler.

En kinosal med mange mennesker og et svart lerret hvor det står Cinemateket loddrett.

Vi ser frem til å ta imot nye og gamle filmelskere i nyrenoverte lokaler.

Vi teller ned dagene til vi kan vise film i egne lokaler igjen! Oppussingen gir oss enda bedre forutsetninger til å gjøre filmhistorien levende for alle aldersgrupper og alle lag av befolkningen. Jan Langlo, leder ved Cinemateket

Cinemateket ble i 2021 kåret til «Classic Cinema of the Year» av bransjeorganisasjonen ICTA, og nå har vi tatt flere grep for å sikre at kinoen holder den høye kvaliteten også i årene som kommer. Det blir nye seter i Tancred, nytt lydanlegg i Lillebil, nytt aktivitetsrom for barna, ny kafé og forbedrede publikumsfasiliteter utenfor kinosalene. Og alt med universell utforming.

Oppussingsarbeidet har tatt lengre tid enn forventet på grunn av byggetekniske forhold og forsinkelser i leveranser av byggemateriale.

Mens vi venter på å komme på plass i eget hus igjen, fortsetter vi med visninger rundtomkring på andre arenaer. Fram til og med februar vil du finne klassiske cinematekfilmer for både voksne og barn på Symra kino, Vega Scene og Kunstnernes Hus Kino, samt stumfilmkonserter på både Teknisk museum og i Kulturkirken Jakob. Se hele programmet her.

Forestillinger

Følg med oss her på nettsidene og i sosiale medier for å se utviklingen i oppussingsarbeidet!