Lag en dukkefilm

Lørdag 16. mars blir det en ny runde med animasjonsverksted på Barnas Cinematek. Temaet denne gangen er stop-motion, der du kan leke deg med å animere bevegelige dukker. Gratis inngang, åpen drop-in mellom kl. 12.00-15.30.

Når vi lager stop motion-filmer bruker vi dukker eller figurer som har bevegelige kroppsdeler. Først tar vi et bilde av dukken. Deretter forandrer vi litt på den, før vi tar et nytt bilde. Når vi til slutt spiller av alle bildene, så ser det ut som om dukken beveger på seg.

Lørdag 16. mars får du selv prøve å lage en stop motion-film. Først må du finne ut hvordan det skal se ut i filmen din og hva handlingen skal være. Deretter spiller du inn selve filmen med et nettbrett. Tilslutt får du eksperimentere med å legge på musikk og lydeffekter.

Verkstedet er utstyrt med animasjonsbokser og materialer til fri bruk. Eller kanskje du har en favorittfigur som du vil ha med hjemmefra? (NB! Makshøyde 10-15 cm). Nettbrett kan du ta med selv, eller låne av oss. Verkstedet er gratis og ledes av instruktør Bente Aasheim.

Stop motion-film laget med Lego på et animasjonsverksted på Barnas Cinematek.