Visningstider i september

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cinematekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i september med visningstider for ditt cinematek.

Midnight Special på Cinematekene

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cinematekene viser filmene flere ganger.

Program for Cinematekene

Torsdag 4. august 2016 - Torsdag 15. september 2016

Midnight Special, 2016, regi: Jeff Nichols

Midnight Special

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Midnight Special er en film som ikke hører hjemme i noen av de vanlige sjangerkategoriene. Det er både en thriller og en veldig intim og menneskelig film, men også en film med overnaturlige elementer.

Onsdag 31. august 2016 - Fredag 30. september 2016

Intolerance, 1916. Regi: David Wark Griffith

Intolerance

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

David Wark Griffith var en av de mest innflytelsesrike pionerene i filmens historie, og en av dem som bidro til å gjøre mediet til en selvstendig uttrykksform. Hans eksperimenter med form – bruk av nærbilder, bevegelig kamera, ekspressiv lyssetting, klippeteknikk og dramaturgiske grep – fikk enorm betydning for den nye kunstartens utvikling.

Søndag 4. september 2016 - Fredag 30. september 2016

Pandoras eske

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Louise Brooks var en av Hollywoods store it-girls på 20-tallet, kjent som danser, skuespiller og med en karakteristisk hårklipp kvinner verden over kopierte. Men det var først da hun valgt å reise til Europa og starte en karriere som seriøs skuespiller at hun virkelig ble det ikonet hun fortsatt er i dag. Brooks’ første europeiske rolle var som Lulu i Pandoras eske, Pabst’ filmatisering av Frank Wedekinds skuespill.

Torsdag 15. september 2016 - Fredag 30. september 2016

Duck Soup

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Humoren til Marx Brothers er kalt surrealistisk og anarkistisk. Brødrene anvender alt fra rene klovnetriks til hemningsløse utgytelser av vulgære replikker. De driver gjøn med alt og alle, og i Duck Soup er det statsapparatet som får unngjelde. Med Duck Soup finner vi Marx Brothers i sin mest rendyrkede form: manisk, uforskammet og uærbødig – og med en nonstop-serie av hemningsløse gags.

Torsdag 22. september 2016 - Fredag 30. september 2016

Laura

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Politidetektiven McPherson etterforsker drapet på Laura Hunt. Han begynner å grave i hennes eiendeler og fortid. Etter hvert som listen over mistenkte blir lengre, blir han også selv mer og mer oppslukt av den døde kvinnen. Laura er en klassisk film noir hvor ingenting er helt slik de framstår ved første øyekast, men også en studie i grader av besettelse og romantisk selvbedrag.

Onsdag 28. september 2016 - Mandag 10. oktober 2016

Rom - åpen by, 1946. Regi: Roberto Rossellini

Rom, åpen by

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Rossellini startet arbeidet med Rom, åpen by allerede i 1944. Han filmet i det skjulte fra tak og biler, med et ønske om å vise den italienske motstanden så autentisk som mulig. Med forankring i en konkret historisk realitet, et dokumentarisk preg, episodisk struktur og location-bruk, er filmen et kroneksempel på den italienske neorealismen.

Lørdag 8. oktober 2016

Miyazaki Hayao

Min nabo Totoro

13.00 - 14.26 - Tancred

Japansk animefilm på sitt aller beste!

Les mer om Min nabo Totoro