Visningstider i oktober

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cinematekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i oktober med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i november

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cienmatekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i november med visningstider for ditt cinematek.

Program for Cinematekene

Torsdag 29. oktober 2015 - Søndag 8. november 2015

Buster Keatons stumfilm om Johnnie Gray og damplokomotivet Generalen.

Generalen

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Buster Keatons filmarbeid er preget av en høy grad av perfeksjonisme og Generalen er et godt eksempel. Flere av filmens scener var svært risikable og ekstremt kostbare å gjennomføre, og de halsbrekkende stuntene – utført uten noe som helst juks – er fortsatt vanvittig imponerende!

Onsdag 4. november 2015 - Lørdag 21. november 2015

The Wicker Man

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Robin Hardys mesterverk The Wicker Man er ofte kalt horrorfilmens Citizen Kane, og har en høy status i mange miljøer. Filmen er blitt et referansepunkt for enhver diskusjon om britisk horror, moderne paganisme, eller menneskets hang til å skape sine egne religioner.

Torsdag 12. november 2015 - Søndag 25. oktober 2015

Kings Of The Road (Im Lauf Der Zeit)
Tyskland 1976, Regi: Wim Wenders

Kings of the Road

Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

En barnespråkforsker og en kinomaskin-reparatør drar til øde landsbykinoer langs den østtyske grensen. Gjennom kinoenes repertoar og stadige cineastreferanser er filmen en reise gjennom den tyske filmen fra 1933-75.

Torsdag 12. november 2015 - Lørdag 12. desember 2015

Tokyo Story

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Man skal være svært kald eller i beste tilfelle nokså åndsfraværende for ikke å la seg engasjere av denne klassikeren. «Not to have seen Tokyo Story is not to have lived.» – Geoff Brown, The Times.

Torsdag 26. november 2015 - Onsdag 2. desember 2015

Arven, 1979. Regi: Anja Breien

Arven

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Arven er en krass kritikk av middelklassens overfladiskhet og dobbeltmoral. Den er svært overbevisende i sine miljø- og samfunnsskildringer, og vant da også den økumeniske prisen i Cannes i 1979.