Visningstider i januar

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cinematekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i januar med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i februar

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cienmatekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i februar med visningstider for ditt cinematek.

Program for Cinematekene

Torsdag 7. januar 2016 - Torsdag 17. mars 2016

The End of the Tour, 2015, regi: James Ponsholdt

The End of the Tour

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

The End of the Tour er en underholdende og smart film om møtet mellom Rolling Stone-journalisten David Lipsky og forfatteren David Foster Wallace, kjent for den smått legendariske romanmursteinen «Infinite Jest». I en lang, innholdsrik og svært engasjerende samtale berøres både små og store spørsmål, fra junkfood til meningen med livet.

Torsdag 21. januar 2016 - Torsdag 11. februar 2016

Offeret

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Offeret ble innspilt i Sverige (på Bergman-øya Fårö) med Sven Nykvist som fotograf og fikk juryens store spesialpris ved Cannes-festivalen våren 1986. I desember samme år døde Tarkovskij, knapt 54 år gammel.

Torsdag 4. februar 2016 - Søndag 28. februar 2016

Anomalisa, 2015, regi: Duke Johnson & Charlie Kaufman

Anomalisa

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

Anomalisaer en dukkefilm hvor hovedpersonens livskrise og intense selvopptatthet manifesterer seg i hvordan verden fortoner seg for ham. Tempo er langsomt og handlingen er tilsynelatende hverdagslig, men som i alle filmer Kaufman bidrar til, er det en stor forskjell på overflaten og hva som rører seg på de dypere plan.

Torsdag 11. februar 2016 - Tirsdag 16. februar 2016

Red Army, 2014, regi: Gabe Polsky

Red Army

Bergen, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim

En historie om samhold og svik, om å savne familien etter elleve måneder på treningsleir, og om hvordan perestrojka og den kalde krigens slutt ikke løsnet den politiske ledelsens jerngrep om 80-tallets suverent beste ishockeylandslag – snarere tvert imot. Du trenger ikke like hockey for å bli begeistret av denne!