Operasjon mjau, 1977, regi: Vincent Bal

Kriminelt spennende filmhøst

Publisert: 20.06.2017 | Sist endret: 24.06.2017

I høst utforsker vi krim og spenning på Barnas Cinematek. Gled deg til filmer med detektivmysterier, forbrytelser og gåtefulle hendelser. Det blir også animasjonsverksted, bamsesykehus, fortelling i bok og film og åpent maskinrom.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Se fram til utvalgte høydepunkter fra filmene om Olsenbanden. I Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet har Egon en plan om å rane et tog med gullbarrer. Olsenbanden jr. er barnas arvtaker til serien, og i Olsenbanden jr. går under vann må gutta hamle opp med en skurkeliga. I samarbeid med Nasjonalbiblioteket viser også Cinemateket både Olsenbanden og Men Olsenbanden var ikke død i sitt ordinære kveldsprogram.

Olsenbanden jr går under vann, 2003, regi: Arne Lindtner Næss

Og hva er vel krim uten detektiver? Buster Keatons detektiv i stumfilmen Sherlock Jr., journalisten Tibbe i Operasjon mjau og den kloke lille musen i Mesterdetektiven Basil Mus kommer alle sammen ut for mysterier de må bryne seg på. Høsten byr også på gåtefulle og spennende hendelser, blant annet i Caprinos klassiker Ugler i mosen, sjørøverfilmen Håkon Håkonsen og julefilmen Gubben og katten og nissemaskinen.

Aktiviteter, film og viten

Lørdag 16. september arrangeres Barnebokfestivalen. Sammen med Juritzen jr. og Omnipax utforsker vi fortellinger i bok og film og viser Plass bakpå kosten og Gruffalo og grøsseren Gåsehud.

 Filmdetektiven

I konseptet Film og viten dykker vi ned i filmhistorie og filmteknikk: Lørdag 30. september får barna være filmdetektiver i Filmmuseet. Den 14. oktober er det Åpent maskinrom, der du får en sjelden sjanse til å besøke kinomaskinisten i maskinrommet. Tradisjonen tro blir det også gode fortellinger under Film fra Sør og Oslo/Fusion Film Festival, juleklassikere og stumfilmkonsert. Se også fram til bamsesykehus lørdag 4. november og drop-in animasjonsverksted lørdag 19. august og lørdag 9. desember.

Har du ikke fått hentet katalogen? Bla i den mens du er på farten!

Lagre