Visningstider i april

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cienmatekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i februar med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i mars

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cinematekene kjører flere forestillinger av hver film. Oversikt over datoer og tidspunkt for visningene på ditt cinematek i mars finner du her.

Program for Cinematekene

Torsdag 19. mars 2015 - Onsdag 22. april 2015

Scarface, 1983, regi: Brian De Palma

Scarface

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Brian De Palmas store gangsterepos fra 1983 fikk ikke helt den varme mottagelsen man skulle tro ut i fra filmens status i dag. Brutaliteten var en ting – tre runder gjennom sensuren med diverse klipp og høringer skulle til før man unngikk den katastrofale ”X”, som sterkt ville ha begrenset filmens muligheter på kino.

Torsdag 9. april 2015 - Torsdag 21. mai 2015

Sunset Boulevard

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Billy Wilders mesterverk, til stede på enhver liste over tidenes beste filmer, er et nettverk av bihistorier, meta-plan og referanser til filmhistorien. Den regnes for å være en av de kraftigste angrepene på Hollywoods filmindustri på film. Men det er den opplagte versjonen. Filmen innehar mange fasetter, og like viktig som bedrag er selvbedrag.

Torsdag 16. april 2015 - Torsdag 23. april 2015

Barbarella, 1968, regi: Roger Vadim

Barbarella

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Før Jane Fonda ble politisk korrekt og stor stjerne innen trimvideosjangeren, var hun Barbarella: «The space age adventuress whose sex-ploits are among the most bizarre ever seen». I dette pop-art overflødighetshornet i Technicolor får hun rikelig anledning til å sprade rundt i de mest outrerte og minimalistiske romkostymene noensinne designet, for Barbarella er ikke bare uskyldig og naiv, hun er også universets mest sexy babe – en som genererer nok seksuell energi til å sprenge den onde keiserens «orgasmatron».

Torsdag 23. april 2015 - Tirsdag 28. april 2015

Stalag 17, 1953, regi: Billy Wilder

Stalag 17

Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Stalag 17 er en av Billy Wilders mest underkjente filmer, og en av de mer utypiske filmene med handlingen lagt til andre verdenskrig. Allerede i filmens begynnelse klager fortelleren, Cookie, over alle krigsfilmene som handler om de store heltene, «the flying leathernecks». Hvorfor ikke lage en film om de ekte deltakerne i en krig, spør han, de som blir skutt ned eller ender i en fangeleir?

Torsdag 30. april 2015 - Søndag 10. mai 2015

Midnight Cowboy, 1969, regi: John Schlesinger

Midnight Cowboy

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Schlesingers film er et sterkt, velskrevet og velspilt drama om kampen for overlevelse i førtiende gates urbane jungel i starten av et nytt tiår. Trass i sin X-rating (senere nedgradert til R), fikk den hele syv Oscar-nominasjoner, og stakk av med tre: beste film, beste regissør og beste manus.

Søndag 2. august 2015

Moderne tider, 1936. Regi: Charles Chaplin

Moderne tider

14.00 - 15.27 - Lillebil

Opplev samlebåndsslapstick med en av filmens aller største stjerner.

Les mer om Moderne tider