Visningstider i desember

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Her er oversikt over alle filmene vi viser i desember med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i november

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Her er oversikt over alle filmene vi viser i november med visningstider for ditt cinematek.

Program for Cinematekene

Torsdag 27. november 2014 - Tirsdag 2. desember 2014

Bonnie and Clyde, 1967, regi: Arthur Penn

Bonnie & Clyde

- Bergen, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Arthur Penns Bonnie & Clydesendte i 1967 elektriske støt i den korpulente kroppen til det gamle Hollywood. Denne hippe, brutale og tilsynelatende amoralske filmen sprengte grenser for hvordan man kunne fremstille vold og lovløshet på film.

Torsdag 4. desember 2014 - Tirsdag 9. desember 2014

A Hard Day's Night

- Bergen, Kristiandsand, Lillehammer, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Richard Lesters impresjonistiske beretning om 24 kaotiske timer i John, Paul, George og Ringos liv er en fantastisk musikal-komedie, som viser Loverpools berømte sønner på sitt mest lekende, kreative og fandeninvoldske.

Torsdag 11. desember 2014 - Søndag 21. desember 2014

Regissør: Frank Capra

It's a Wonderful Life

- Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Denne filmen er Cinematekenes juletradisjon! I It's a Wonderful Life forteller Frank Capra nok en gang om det hederlige, vanlige mennesket, og ingen kunne fortelle slike historer bedre enn Capra.

Torsdag 11. desember 2014 - Tirsdag 16. desember 2014

Øst for Eden

- Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Gjenopplev James Dean, et av filmhistoriens største ikoner. Kazan har rendyrket brødre- og farskonflikten i John Steinbecks romanklassiker. Farens yndling, den prektige Aron, blir kontrastert mot james Deans rastløse og lett opprørske skikkelse Cal, som ikke vinner farens anerkjennelse og respekt.