Visningstider i august

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cienmatekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i august med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i september

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. De fleste cienmatekene viser filmene flere ganger. Her er oversikt over alle filmene vi viser i september med visningstider for ditt cinematek.

Program for Cinematekene

Søndag 2. august 2015 - Søndag 6. september 2015

The Smell of Us, 2014, regi: Larry Clark
®2014Larry Clark & Morgane Production

The Smell Of Us

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

The Smell of Us vil bli oppfattet som både provoserende og frastøtende, og enkelte vil savne både den gode viljen og den gode moralen som vi finner i mer tradisjonelt drama. Glem det. Dette er et nytt og vesentlig kapittel i Larry Clarks kunstneriske prosjekt, som startet med den selvbiografiske fotoboka «Tulsa» i 1971, samtidig som de fremstilles som the coolest kids on the block.

Tirsdag 11. august 2015 - Tirsdag 29. september 2015

A Girl Walks Home Alone At Night, 2014. Regi: Ana Lily Amirpour

A Girl Walks Home Alone At Night

Smakfullt tonesatt med en blanding av moderne og tradisjonelt påvirket arabisk musikk, er A Girl Walks Home Alone At Night en film som ligner på lite annet. En gotiskromantisk iransk vampyr-western, med sterke feministiske undertoner, hvor drømmen om et bedre liv sangsomt males i stykker.

Torsdag 27. august 2015 - Torsdag 10. september 2015

Casablanca, 1942. Regi: Michael Curtiz

Casablanca

Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Casablanca er kanskje den eneste filmen som har alt. Umberto Eco har sagt at den ikke er en film, men "filmene". Den har action, eventyr, mot, fare, spionasje, en eksotisk location, vennskap, skuddveksling, humor, intrige, et kjærlighetstriangel, en maskulin helt, en mystisk heltinne, patriotisme, politikk, romantikk, offer, sentimentalitet, en tema-sang, en tidsfaktor, en giftig skurk og en krig. Hva mer kan en forlange?

Tirsdag 1. september 2015 - Tirsdag 8. september 2015

Stillbilde fra spillefilmen Løperjenten (Vibeke Løkkeberg / Ås Film AS, 1981).

Løperjenten

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Løperjenten er en film som dirrer av følelser, og som står støtt i den norske filmhistorien. Filmen ble plukket ut til kritikeruken i Cannes og fikk kinodistribusjon i USA noen år etter premieren her. Den amerikanske kritikeren J. Hoberman hadde Løperjenten på sin topp ti-liste i 1984, og roste i sin anmeldelse særlig Løkkebergs even til å transformere "the mundane into the dreamlike symbols of a forgotten fairytale".

Onsdag 2. september 2015 - Onsdag 30. september 2015

Jauja, 2014, regi: Lisandro Alonso

Jauja

Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Lisandro Alonso vant svært fortjent kritikerprisen i Cannes i fjor med dette originale, nesten surrealistiske og vakre periodedramaet.

Tirsdag 8. september 2015 - Onsdag 29. april 2015

In Cold Blood, 1967, regi: Richard Brooks

In Cold Blood

Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Da Richard Brooks laget sin filmversjon av Truman Capotes bok fra 1966, kuttet han ut ofrenes historie for å følge drapsmennene og deres ferd fra de dreper til de blir drept. Resultatet er blitt en realistisk og tidvis ubehagelig film, som utmerker seg med Conrad Halls flott fotoarbeid, Quincy Jones sin musikk, og suverent spill av Robert Blake og Scott Wilson i hovedrollene. .