Visningstider i januar

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Her er oversikt over alle filmene vi viser i januar med visningstider for ditt cinematek.

Visningstider i februar

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Her er oversikt over alle filmene vi viser i februar med visningstider for ditt cinematek.

Program for Cinematekene

Onsdag 7. januar 2015 - Fredag 6. februar 2015

Night Moves, 2013. Regi: Kelly Reichardt

Night Moves

- Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Night Moves er den siste filmen til Kelly Reichardt, den amerikanske regissøren som med filmer som Wendy & Lucy og Meek’s Cutoff har markert seg som en av den lavmælte filmens aller mest interessante stemmer. Noen omtaler filmene som «slow burners», som langsomt bygger opp stemning og intensitet med en behersket bruk av virkemidler.

Mandag 26. januar 2015 - Torsdag 5. februar 2015

Samsara, 2011, regi: Ron Fricke

Samsara

- Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Fire år, 25 land, fem kontinenter: Samsara er regissør og filmfotograf Ron Frickes oppfølger til 70mmfestival-klassikeren Baraka, og igjen blir vi tatt med på en hypnotisk rundreise på kloden vår.

Torsdag 5. februar 2015 - Søndag 22. februar 2015

En sporvogn til begjær, regi Elia Kazan

En sporvogn til begjær

- Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

"Steeelllllaa!!!" Slik lyder Marlon Brandos klagerop i en av de store Hollywood-suksessene fra 1951. I den grad en films vellykkethet kan måles i Oscar-nominasjoner, imponerer filmen med sine tolv.

Torsdag 12. februar 2015 - Fredag 27. februar 2015

The Wild Bunch, 1969, regi: Sam Peckinpah

The Wild Bunch

- Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

En hensynsløs bande rir inn i en søvnig amerikansk småby for å rane den lokale banken. Men de kommer til å bli utsatt for et bakholdsangrep, for en gruppe hodejegere har forskanset seg på taket. På vei ut blir ranerne møtt av et tett kuleregn, og byens sivile havner midt i skuddlinjen. Banden slipper unna og flykter sørover, der de havner midt oppe i den meksikanske revolusjonen.

Torsdag 19. februar 2015 - Tirsdag 24. februar 2015

Douglas

- Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Pål Bang-Hansen forteller kjapt og effektivt, og leker seg innimellom med filmspråket. Filmen, løselig basert på Haavard Haavardholms roman «De skjulte tjenester», ble lansert som sort komedie, og er også morsom, på et grusomt vis. Samtidig klarer Bang-Hansen til tider å etablere en urovekkende følelse av hva overvåkning kan være, i ytterste konsekvens.

Tirsdag 24. februar 2015 - Søndag 15. mars 2015

Anatomy of a Murder, 1959, regi: Otto Preminger

The Anatomy of a Murder

- Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

I det som regnes som et av historiens beste rettsalsdramaer spiller James Stewart Paul Biegler, en advokat fra en liten by i Michigan. Han får i oppdrag å forsvare en sjalu løytnant som anklages for mordet på mannen som voldtok hans forførende og vakre hustru. Biegler kastes ut i en hard kamp mot en advokat fra storbyen.