Cinematekene i Norge samarbeider om digitale visninger

på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim.
Mens vi venter på filmmeldingen, viser Cinematekene en utsøkt rekke klassikere og også nye, svært interessante filmer i september og oktober.

Program for Cinematekene

Torsdag 4. september 2014

The Zero Theorem, 2013, regi: Terry Gilliam

The Zero Theorem

- på Cinematekene fra 4.9.

Terry Gilliam, det amerikanske animatørmedlemmet i Monty Python, regissøren bak fantastiske og klassiske filmer som Time Bandits, Brazil og 12 Monkeys, er tilbake. Og han er tilbake i kjent stil, med kreativ overflod, besk satire og mørke framtidsvisjoner.

Les mer

Torsdag 11. september 2014

On the Waterfront

- på Cinematekene fra 11.9. (ikke Kristiansand))

Elia Kazans On the Waterfront er et av den amerikanske etterkrigsfilmens aller mest sentrale verk, basert på en artikkelserie om kriminalitet i New Yorks havneområde. Tyveri, korrupsjon, mord og alskens skitne metoder var bestanddeler i de lyssky aktivitetene som tappet havnen for beløp i millionklassen.

Les mer

Torsdag 18. september 2014

Particle Fever
Regi: Mark Levinson, 2013

Particle Fever

- på Cinematekene fra 18.9.

De fleste av oss har hørt om CERN og deres Large Hadron Collider, men få av oss har noe godt svar på hva det er de faktisk driver med der inne i fjellene på grensen mellom Frankrike og Sveits.

Les mer

Torsdag 25. september 2014

Dagen gryr
Le jour se léve, Frankrike 1939, Regi: Marcel Carné

Dagen gryr

- på Cinematekene fra 25.9. (ikke Kristiansand og Bergen)

Det er sen ettermiddag i en arbeiderklasseforstad. Skudd høres fra en leilighet, og en døende mann kommer snublende ned trappene. Politiet ankommer, men morderen François (Gabin) vil ikke overgi seg. Alene forskanset i sitt rom gjenopplever François den siste tids hendelser. I tre flashbacksekvenser møter vi menneskene som skulle bli avgjørende for hans vei inn i mørket.

Les mer