Visningstider i november

Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Her er oversikt over alle filmene vi viser i november med visningstider for ditt cinematek.

Cinematekene - visningstider i oktober

De fleste cinematekene kjører flere forestillinger av hver film. Oversikt over datoer og tidspunkt for visningene på ditt cinematek i oktober finner du her.

Program for Cinematekene

Tirsdag 4. november 2014 - Søndag 30. november 2014

Kidnappingen av Michel Houellebecq, 2014, regi: Guillaume Nicloux

Kidnappingen av Michel Houellebecq

- Bergen, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Dette er noe så selsomt som en komedie med den kontroversielle franske forfatteren Michel Houellebecq. I denne kvasidokumentaren, hvor Houellebecq spiller seg selv, møter vi ham som kjederøykende og alkoholisert kidnappingsoffer som lirer av seg den ene briljante one-lineren etter den andre.

Torsdag 13. november 2014 - Tirsdag 25. november 2014

Heaven's Gate, regi Michael Cimino

Heaven's Gate

- Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Vi viser Michael Ciminos restaurerte versjon av filmen verden knapt fikk se. Over 30 år etter at den floppet, kan vi se hans ambisiøse skildring av det unge Amerika i et nytt lys og oppdage at denne overveldende vakre og episke filmen er et fabelaktig og oversett mesterverk.

Torsdag 20. november 2014 - Tirsdag 25. november 2014

Trost i taklampa, 1955, regi: Erik Borge

Trost i taklampa

- Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Da Erik Borge filmatiserte Prøysens roman, kunne han lett ha falt i den fellen som så mange andre har - å ufarliggjøre Prøysen og fremstille ham som en folkelig sjarmerende bygdehumorist. Trost i taklampa avslører mye av hykleriet hos både byfolk og bydefolk, der de forsøker å være noe mer enn det de egentlig er.

Torsdag 27. november 2014 - Tirsdag 2. desember 2014

Bonnie and Clyde, 1967, regi: Arthur Penn

Bonnie & Clyde

- Bergen, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø, Trondheim

Arthur Penns Bonnie & Clydesendte i 1967 elektriske støt i den korpulente kroppen til det gamle Hollywood. Denne hippe, brutale og tilsynelatende amoralske filmen sprengte grenser for hvordan man kunne fremstille vold og lovløshet på film.