Superman - The Movie (1978). Regi: Richard Donner

Superhelter og heltemot

Publisert: 22.12.2017 | Sist endret: 02.01.2018

Denne våren blir du nærmere kjent med ulike superhelter og figurer med heltemot. Noen superhelter er store, andre små. De kan ha et spesielt antrekk og utseende, og overnaturlige krefter. De kan også se ut som deg og meg, og bare være sterke i kroppen eller modige i hjertet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Møt den tøffeste superhelten av alle, nemlig Supermann! Superman - The Movie regnes av mange som den beste filmatiseringen av en tegneserie noensinne, selv om den er over tretti år gammel. Se beskjedne Clark Kent forvandles til selveste Supermann for å redde sin kjære Lois Lane. Vi byr også på et hyggelig gjensyn med gode opprørere fra en galakse langt, langt borte. Merk av 17. mars i kalenderen og bli med på Star Wars-dag og visning av Star Wars: The Force Awakens.

Supre helter i kroppen

Hvis vi blir syke, så må byggesteinene i kroppen innta rollen som superhelter for å hjelpe oss. 3. mars blir du kjent med kroppens ekte superhelter, nemlig stamcellene. Da får vi besøk av Øystein Runde, tegner og forfatteren bak tegneseriefaktaboken Stamceller – kroppens superhelter. Opplev en spinnvill forskningskavalkade om kloning, 3D-printede knokler, griser med menneske-DNA og selvlysende kaniner. Vi viser også Pixar-filmen Innsiden ut, om fem følelser som nesten er som superhelter: Glede, Frykt, Sinne, Avsky og Sorg. Når 11-åringen Riley flytter til en ny by, må følelsene hjelpe henne med å finne seg til rette.

Modig reise

I Vibeke Idsøe sin klassiker Jakten på nyresteinen blir du kjent med kroppens mange egenskaper og funksjoner. Simens bestefar får trøbbel med en nyrestein, og Simen gjør en modig reise gjennom bestefars kropp sammen med den hvite blodcellen Karta og det røde blodlegemet Alveola.

Innsiden ut

Høyder, hestekrefter og heltemot

Noen ganger havner man i situasjoner der det er krevende å utvise ekte mot. Tøffe Ida i Klatretyven elsker klatring. For å redde livet til faren må hun planlegge et høytsvevende bankran. Og i Buster Keatons berømte stumfilm Generalen blir det både akrobatikk og hestekrefter, når togarbeider Johnnie Gray må redde både lokomotivet sitt og forloveden. To ekte helter finner vi også i Astrid Lindgrens rørende fortelling Brødrene Løvehjerte. Her kjemper brødrene Jonathan og Kavring mot onde ridder Tengil for å få leve lykkelig sammen.

Generalen

Dette er bare noe av det vi har på programmet på Barnas Cinematek. 

Har du ikke fått hentet katalogen? Bla i den mens du er på farten!