Kim Hiorthøys illustrasjon for Cinematekkatalogen

Januar- og februar-programmet

Publisert: 29.09.2016 | Sist endret: 15.12.2016

Vi åpner dørene etter juleferien 3. januar. Velkommen til to måneder fylt med et variert program! Det blir fokus på både spansk og gresk film og et stort science fiction-program, i tillegg til en rekke besøk, foredrag og spesialvisninger.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Relatert

Her er noen av tingene som du kan få meg deg på Cinemateket etter nyttår.

Pedro Almodóvar

Han har dominert det spanske filmlandskapet siden starten av 1980-tallet - og vi viser ni av hans filmer. I tillegg får vi besøk av Rossy de Palma, Almodóvars muse.

Kim Hiorthøy

Multikunstneren har valgt ut sju filmer som kan tenne filmgnisten din. I tillegg viser vi hans spillefilmdebut The Rules for Everything (2017).

Rachel Athina Tsangari & Yorgos Lanthimos

Sammen har disse to filmskaperne endret definisjonen av gresk film. Vi viser alle spillefilmene deres. 

Science Fiction del 1: Mennesket

I samarbeid med Torshovteatret fokuserer vi i hele 2017 på science fiction. i første del ser vi nærmere på mennesket slik det tematiseres innen genren.

Månedens film

I januar viser vi den nådeløse greske komedien Suntan og i februar byr vi på cinematek-favoritten Kelly Reichardts nye film Certain Women.

Samisk filmfokus

I 2017 er det 100 år siden samenes første landsmøte. Vi markerer jubileet med filmeserie, inkludert Veiviseren på 70mm.

Arkitekturfilm Oslo

Det er klart for en ny utgave av Oslos nye filmfestival: I år har man plukket ut en rekke filmer som undersøker kreftene som påvirker arkitekturen og våre fysiske omgivelser.

Arrangementer

Vi byr på en rekke spennede arrangementer disse månedene. Merk deg allerede nå disse datoene:

Premiere på The Comittee av Gunhild Enger (11. januar), filmmusikkforedrag ved Nina Nielsen (17. januar), besøk av Rossy de Palma (19. og 20. januar), premiere av Ting av Thomas Østbye (25. januar), foredrag ved psykologspesialist Fredrik Cappelen til Mamma av Xavier Dolan (26. januar), teknoetikk-samtale til Her av Spike Jonze (2. februar), stumfilmkonsert Laila (5. februar), Samtale mellom Kim Hiorthøy og Yngve Sæther og visning av The Rules for Everything (5. februar), Bent Hamer (7. februar), og foredrag ved Jørn Harald Hurum til Jurassic Park av Steven Speilberg (9. februar).