Film fra sør 2017

Barnas Sørfilm

Publisert: 03.11.2017 | Sist endret: 09.11.2017

Under Film fra Sør-festivalen står begge helgene i barnas tegn! Se fram til film for hele familien og aktiviteter som tegneverksted, ansiktsmaling og buttonsverksted. Filmene som vises er Ronja Røverdatter, Born in China, Katteprinsen og The Eagle Huntress.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Gorô Miyazaki sin animeversjon av Ronja Røverdatter er opprinnelig laget for TV, og under festivalen vises de fire første episodene i serien. Studio Ghibli sin versjon av den folkekjære fortellingen kombinerer sprudlende energi, musikk og latter, men også en undring over det vakre og gåtefulle i naturen.

Den nydelige naturdokumentaren Born in China beveger seg fra snødekte fjelltopper til frodige bambusskoger. Underveis kommer vi tett innpå dyr som pandabjørn, snøleopard, kortnese-ape og tibetanske antilope.

Katteprinsen er en fartsfylt og morsom animefilm som tar oss inn i kattenes hemmelige rike og et univers menneskene ikke kjenner. Filmen har karakterer og mennesker å bli glade i og flere mystiske øyeblikk der verden slik vi kjenner den blir helt forvandlet.

13 år gamle Aisholpan i Altaj-fjellene er hovedpersonen i The Eagle Huntress, en spektakulær naturdokumentar om å følge drømmer og trosse fordommer. Faren og bestefaren henne er svært dyktige ørnejegere. I følge tradisjonen er jakt forbeholdt menn, så Aisholpan må trosse reglene for å følge sitt eget talent.

Regi: Gorô Miyazaki

Ronja Røverdatter

Japan 2014, regi: Gorô Miyazaki
Lengde: 1t 36min, norsk tale, tillatt for alle
Les mer og kjøp billetter

Regi: Chuan Lu

Born in China

Kina, USA, Storbritannia 2016, regi: Chuan Lu
Lengde 1t 19min, engelsk og kinesisk tale, tillatt for alle
Les mer og kjøp billetter

Regi: Hiroyuki Morita

Katteprinsen

Japan 2002, regi: Hiroyuki Morita
Lengde 1t 15min, norsk tale, tillatt for alle 
Les mer og kjøp billetter

Regi: Otto Bell

The Eagle Huntress

Storbritannia, USA 2016, regi: Otto Bell
Lengde 1t 27min, kasakhisk tale, engelsk tekst, tillatt for alle
Les mer og kjøp billetter