Nordisk filmhelg på Cinemateket helgen 24.-25. oktober 2015

Nordisk filmhelg 24.-25. oktober

Publisert: 31.08.2015 | Sist endret: 08.10.2015

Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk råds filmpris som deles ut i Reykjavik 27. oktober. Mellom visningene serverer vi forfriskninger og hver av filmene vil ha innledninger og Q&As med folk fra både foran og bak kamera. Vi kan røpe allerede nå at Ghita Nørby kommer til visningen av den danske filmen!

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Relatert

De nominerte filmene er:

  • Danmark: Stille hjerte
  • Island: Virgin Mountain
  • Sverige: Gentlemen
  • Finland: They Have Escaped
  • Norge: Mot naturen

Program

(oppdateres løpende og med forbehold om endringer)

Lørdag 24. oktober

 

 Kl. 14.00

Stille hjerte, regi: Bille August, Danmark

Stille hjerte, 2014, regi: Bille August

Tre generasjoner i en familie samles for en helg. Moren er uhelbredelig syk, og søstrene Sanne og Heidi har akseptert hennes ønske om å dø før sykdommen blir verre. Men i løpet av helga blir morens avgjørelse vanskeligere og vanskeligere å forholde seg til, og gamle konflikter kommer til overflaten.

Les mer om Stille hjerte

 Kl. 18.00

 Virgin Mountain, regi: Dagur Kári, Island

Fúsi, 2015, regi: Dagur Kári

Fúsi er i førtiåra og har ennå ikke samlet mot nok til å gå inn i de voksnes verden. Han går som en søvngjenger gjennom hverdagen, og rutiner er helt avgjørende. Når en sprudlende dame og ei åtte år gammel jente kommer inn i livet hans, blir han nødt til å hoppe i det.

Les mer om Virgin Mountain

 Søndag 25. oktober

 

 Kl. 14.00

Gentlemen, regi: Mikael Marcimain

Gentlemen, 2015, regi: Mikael Maricimain

Den unge romanforfatteren Klas Östergren er på kant med verden og har søkt tilflukt i leiligheten sin i Stockholm for å fortelle historien om menneskene som levde sammen med ham, og som opplevde at lykken snudde for dem. Henry Morgan, bokser, uforlignelig jazzpianist og livsnyter som bærer på en hemmelighet: Han er forelsket i forelskelse i en mystisk kvinne, og lider under det.

Les mer om Gentlemen

 Kl. 17.00

They Have Escaped, 2015, regi: J-P Valkeapää

 

They Have Escaped, 2015, regi: J-P Valkeapää

Filmen forteller historien om to isolerte tenåringer på stadig flukt fra et samfunn som har støtt dem bort. Den tiltrekkende, utadvendte jenta og den stammende, innadvendte gutten møtes på en institusjon for unge lovbrytere. Når gutten blir forelsket i jenta, skal det ikke mye til før han lar seg overtale til å rømme sammen med henne. De stjeler en bil og stikker av, og slik begynner en reise inn i en verden av narkotika, sex og flukt etter flukt.

Les mer om They Have Escaped

Kl. 19.00

Mottakelse

 Kl. 20.00

Mot naturen, 2014, regi: Ole Giæver

Mot naturen, 2014, regi: Ole Giæver

Mot naturen er en reise inne i Martins hode og ut i villmarka. Martin er alene på en fottur i fjellet, og vi hører alle de usensurerte tankene hans og de brutalt ærlige observasjonene om ham selv og menneskene rundt ham. Med tanker og fantasier som spenner fra det trivielle og det infantile til det eksistensielle og dyptloddende, er filmen et portrett av en ung mann som ønsker å gå nye veier.

Les mer om Mot naturen

Billetter

Enkeltbillett: kr 50,- (vanlig Cinemateket medlemspris til alle denne helgen)

Billetter til alle filmene samlet: kr 200,-

Dersom du skal ha billetter til alle filmene samlet må du kjøpe de i billettskranken på Filmens Hus/Cinemateket. Enkeltbilletter kan du også kjøpe på nett.

Velkommen til en hyggelig høsthelg med god film!

Kontakt

  • Mari Vannes
  • Informasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 22 47 45 41
  • Mobil: +47 930 37 199
  • E-post: mari.vannes@nfi.no