Modig, 2012, regi: Mark Andrews og Brenda Chapman

Kul vårsesong på Barnas Cinematek

Publisert: 13.12.2016 | Sist endret: 16.12.2016

Vårens program byr på en fin blanding av gamle favoritter og nye klassikere for små og store filmelskere. 14. januar inviterer vi til juletrefest, med gang rundt juletreet og besøk fra selveste Nordpolen. Og mer fest skal det bli!

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Finland feirer 100 års selvstendighet i år. I den anledning blir det et gjensyn med mummitrollene. I år er det også 100 år siden det første møtet til Sametinget ble arrangert. Dette markeres 5. februar, med magiske samiske fortellinger både på filmlerretet og før filmstart.

Film for små nysgjerrigperer

Jurassic Park, 1993, regi: Steven Spielberg

Film og viten er vår nye filmserie for forskerspirer og andre nysgjerrige smårollinger. 21. januar blir det premierevisning på den animerte kortfilmen Odd er et egg. Vi får besøk av filmskaperne, som forteller om animasjon og hvordan man flytter en fortelling fra bok til film. 11. februar kan du få med deg Møt dinosaurene! Her forteller Jørn Hurum fra Universitetet i Oslo spennende ting om dinosaurer. Vårt populære drop-in animasjonsverksted fortsetter, og 25. mars kan du animere din egen science fiction-film. Det blir også et eget verksted med arkitektur som tema 4. februar, når vi viser LEGO-filmen og Lånerne i samarbeid med Arkitekturfilm Oslo.

Science Fiction og kule jenter

Vårprogrammet rommer to filmserier: Science Fiction og Kule jenter. Få med deg filmer om intergalaktiske verdener og imponerende vitenskap allerede fra 7. januar. 11. mars blir det Star Wars-dag, med besøk av de tøffeste romvesenene fra en galakse langt, langt borte. Filmserien om kule jenter starter 8. april, hvor både Pippi, Marikken og Annie er med. Opplev filmer med modige barn, tøffe barn, voksne barn og gøyale barn!

Annie, 1982, regi: John Huston

Nevnte vi at det også blir et gjensyn med noen av Chaplins slapstick-kortfilmer utover våren? Se fram til en spennende aktivitetsmiks, og et filmtilbud som skal gi barna gode opplevelser på Filmens Hus i helgene utover vinteren og våren!

Har du ikke fått hentet katalogen? Bla i den her mens du er på farten.

Lagre